Het tere kind

Je dochter is geboren met een ongeneeslijke ziekte, je kunt haar verzorging alleen betalen, door je beste vriendin te verraden. Wat zou jij doen?

Charlotte O’Keefe’s dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorg, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts-verloskundige een proces aandoen, omdat zij haar niet van tevoren heeft verteld, dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg, die ze nodig heeft. Maar de arts-verloskundige, die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin….

Recensie:
Een mooi boek om te lezen. Het verhaal wordt steeds verteld, vanuit diverse personages aan Willow. In het begin had ik moeite om te blijven lezen, maar naar mate het verhaal vorderde, werd het steeds spannender. Vooral het einde van het boek was het erg spannend. Door het boek ga je wel nadenken over wat jij doen in zo’n situatie. Elk personage heeft iets herkenbaars en daarom is het antwoord of de vraag ‘wat zou jij doen’ niet makkelijk.

Het tere kind – Jodi Picoult
Roman, softcover, 558 pagina’s, The house of book
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Francien

francienhendriks@hotmail.com'
Mama van Dean (2007), eigenaar www.netgeboren.nl en www.bijzonderkraamkado.nl, samenwonend met Mike.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share