Nog ééntje voor het slapen gaan

nog 1tje voor slapen gaanHarmen van Straaten heeft veel voorleesboeken voor kleuters gemaakt. Lieve, stoere en grappige kinderboeken. Boeken met verhalen en boeken met rijmpjes. De leukste verhalen uit al deze voorleeesboeken staan in de prachtige voorleesbundel Nog ééntje voor het slapen gaan…

Een boek vol sprookjes, versjes en verhalen over Spuit Elf, Henkie Tenkie, Tim en de Tsjoeketsjoektrein, Fien, Eend en nog veel meer.

Recensie
De titel van dit boek had misschien beter “Nog een extra verhaaltje voor het slapen gaan” kunnen heten, want de verhalen in dit boek zijn zo ontzettend leuk en zo divers dat kinderen al gauw een tweede en een derde verhaaltje voorgelezen willen hebben. Door de diversiteit van de verhalen in dit boek, is DSC07210dit boek geschikt voor zowel jonge kinderen als de wat oudere kinderen.

Zo staan er spannende verhalen in, maar ook  verhaaltjes voor de jongere kinderen.  Uiteraard ontbreken versjes, zoekplaten  en ‘samen-lees’ verhalen niet in dit boek. Bij deze samen-lees verhalen zijn sommige woorden zijn vervangen door plaatjes. Kinderen kunnen de ‘woorden’ met plaatjes zelf ‘lezen’. Een mooie aanloop voor het echt leren lezen.

DSC07207Uiteraard staat dit boek vol met illustraties en dat maakt het voorlezen nóg leuker. Ik wou met voorlezen voor in het boek beginnen. Maar mijn dochter wou zelf kiezen welke verhaaltjes ik voor moest lezen. Haar keuze werd vooral geleid door de illustraties. Zo werd het verhaal waarbij een grote haai staat afgebeeld, al direct overgeslagen. De verhaaltjes met vrolijke en lieve, leuke prenten koos ze als eerste uit om te lezen. En als het verhaaltje uit was kwam inderdaad de vraag of ik nog een extra verhaaltje wilde voorlezen…

Nog ééntje voor het slapen gaan – Harmen van Straaten
Voorleesboek, hardcover, 160 pagina’s, Uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hallo, hallo, wie brult daar zo?

Ik ben al vaker enthousiast geweest over boeken van Harmen van Straaten en ook ditmaal …

Share
Share