Ik ga testen! [persoonlijke blog]

jasmijn met echoIk sta bij de drogist. Niet mijn eigen drogist, maar eentje aan de andere kant van de stad. Stel je voor dat iemand me herkent met mijn doosje zwangerschapstesten….

Zwangerschapstest
Eenmaal op mijn werk leg ik het doosje klaar. Een half uur voor openingstijd, begin ik eerst mijn werk voor te bereiden. Stel dat ik dan tijd over heb dan kan ik een test doen, maar ergens diep van binnen wil ik het uitstellen. Ik besluit de test toch te doen voordat ik mijn zaak open. Aandachtig lees ik nog even de gebruiksaanwijzing. Hoewel het niet mijn eerste ervaring is met een test, voelt het als nieuw, als spannend.

Twee streepjes
Op de gebruiksaanwijzing staat dat het even kan duren voordat je een tweede streep te zien staat, maar mijn test heeft geen bedenktijd nodig, en geeft direct “zwanger” aan. Alleen, op het minst romantische toilet van Nederland, ontdek ik mijn tweede zwangerschap, en moet ik het allemaal even laten bezinken….

ovulatie-uitslagEenmaal een beetje aan het idee gewend, besluiten mijn man en ik het nieuws aan mijn ouders te gaan vertellen. Mijn vader die tijdelijk op de IC lag, is inmiddels herstellende en ik wil na dit verdriet graag wat positief nieuws brengen.

Blij, maar ook een beetje verdrietig
Blij maar ook een beetje verdrietig – ik weet immers niet of mijn vader een tweede kleinkindje nog gaat meemaken- vertel ik ze dat ze opnieuw opa en oma worden. Ze zijn ontzettend blij, en maken gelijk allerlei toekomstplannen. Het is fijn om hen gelukkig te zien, het maakt mij ook gelukkig.

8 weken zwanger: vroege echo
Met 8 weken krijgen we de vroege echo. Een beetje onzeker lig ik daar te wachten op het geluid van een hartje. Ik voel niets, in tegenstelling tot de zwangerschap van mijn dochter, waarin ik misselijk, moe en ellendig was. Ik zie ook niets wat op een zwangerschap lijkt, en even, heel even, bedenk ik me dat ik misschien wel helemaal niet zwanger ben. Dat ik het niet goed heb gezien op die test, of dat de test me in de maling nam.

echoTotdat ik hét geluid hoor, een geluid van een kloppend hartje. Heel even, maar genoeg om te weten dat onze dochter er een broertje of zusje bij krijgt. Vanaf dat moment mag iedereen het weten!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …

Share
Share