Waarom je een vloerkleed nodig hebt

Een vloerkleed kan een kamer makkelijk een andere uitstraling geven. Het verandert niet alleen hoe de kamer eruitziet en aanvoelt, maar heeft ook handige voordelen, zoals het warm houden van je huis en het dempen van geluid. Tegenwoordig hebben veel huizen geen vloerbedekking meer, dus wanneer mensen in een nieuw huis trekken, denken ze er vaak over na om een vloerkleed rond te kopen. Als je twijfelt of je één of twee vloerkleden voor jouw huis wilt kopen, lijkt het alsof het alleen om de inrichting gaat. Maar eigenlijk is een vloerkleed veel veelzijdiger dan dat. Het kan de stijl verbeteren en kleine oneffenheden in de vloer verbergen.

Verlicht een donkere kamer

In moderne huizen zien donkere houten of laminaatvloeren er mooi uit. Maar soms nemen ze veel licht weg, vooral in gangen zonder ramen. Als je vloerkleden in lichtere kleuren op deze vloeren legt, breekt dat de donkere uitstraling. Het zorgt ervoor dat de kamer er dieper en lichter uitziet. Traditionele patronen met een soort gebroken wit maken de kamer licht, zonder dat je elk plekje vuil meteen ziet. In kamers met donkere muren en meubels kun je grote vloerkleden met lichte kleuren neerleggen, zoals oranje. Zo’n licht vloerkleed op een donkere vloer leggen maakt je woonkamer helderder en levendiger. Het handige is dat je vloerkleden makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt ze van de ene kamer naar de andere brengen, zelfs als je verhuist. Dit is geweldig als je je huis wilt aanpassen aan het seizoen of aan je eigen smaak.

Verander het kleurenthema

Vloerkleden zijn handig om een zachte en luxe vloer in een kamer te maken. Ze kunnen veel doen in een ruimte. Ze kunnen de ruimte verdelen, een bepaald thema maken en je kunt ze ook verplaatsen of weghalen. Als je bijvoorbeeld een rond vloerkleed 200 cm met blauwe kleuren neerlegt, krijgt je vloer meteen een nieuwe stijl. Heb je al meubels? Dan kun je een vloerkleed gebruiken om de kleuren in je kamer op te laten vallen of juist bij elkaar te laten passen. Ook kan een vloerkleed helpen met de kleuren in een kamer. Wil je de sfeer veranderen? Dan kun je gewoon twee verschillende vloerkleden gebruiken. Misschien is het slim om twee vloerkleden te hebben, een voor de zomer en een voor de winter, zodat je kamer altijd bij het seizoen past.

Verbeter je interieur

Vloerkleden worden vaak gebruikt om huizen mooier te maken. Je kunt ze in veel kleuren, patronen en materialen vinden. Als je bijvoorbeeld een felgekleurd vloerkleed kiest, valt dat op. Maar als je liever iets rustigers wilt, is een eenvoudiger patroon ook goed. Je kunt zelfs een donker vloerkleed op een lichte vloer leggen, of andersom. Vloerkleden voegen niet alleen kleur en textuur toe, maar maken een kamer ook warmer en gezelliger. Ze kunnen een kamer compleet maken, de grenzen van een ruimte aangeven en helpen bij het decoreren van verschillende delen van een kamer. Of je nu een modern vloerkleed kiest met een opvallend design dat je meubels laat opvallen, of een oud vloerkleed dat past bij de kleuren op de muren of in de gordijnen, vloerkleden kunnen echt het verschil maken in hoe je huis eruitziet en aanvoelt.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Luxe raambekleding: 4x inspiratie

Ben je op zoek naar raambekleding met een luxe uitstraling? Dan zijn shutters of houten …

Share
Share