Kirby en de vergeten wereld [bespreking]

Kirby en de vergeten wereld is de nieuwste Kirby game van Nintendo. Deze keer in 3D! Is deze game leuk, en moet je eerdere Kirby games gespeeld hebben om het maximale uit dit spel te halen? Daar gaan we deze recensie naar kijken.

Kirby

Kirby is al lang een populair en geliefd karakter in Nintendo. De eerste Kirby game kwam uit in 1992 op de Gameboy. Kirby bestaat dus al een tijdje en heeft een redelijk grote fanbase. Veel mensen waren dus blij toen de nieuwe trailer van Kirby en de vergeten wereld gereleased werd. Ik had nog nooit een Kirby game gespeeld, ik wist ongeveer hoe het spel werkte (Vooral door het spelen van Super Smash Bros Ultimate) maar ik had nooit echt het gevoel dat ik het wou spelen. Maar toen de trailer dropte leek het me wel erg leuk.

Trailer van Kirby en de vergeten wereld

Kirby en de vergeten wereld is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en kan gespeeld worden op de Nintendo Switch of de Switch Lite. De game bekijk / bestel je hier >>>>

Kirby en de vergeten wereld

Kirby en de vergeten wereld is een 3D platformer met kleine puzzels verspreid over de lineaire levels. Ik heb hem gespeeld op de Nintendo Switch. Het verhaal is simpel. Kirby wordt door een mysterieuze tornado meegezogen naar een andere plek. Een verlaten versie van onze wereld. De Waddle Dees, vrienden van Kirby, zijn gevangen genomen. Jij moet ze nu redden. Het verhaal is simpel, wat niet erg is. Hierdoor is het namelijk toegankelijk voor iedereen.

Er zijn verschillende gebieden die je één voor één bezoekt. Elk gebied heeft meerdere levels. Deze levels zijn linear. Soms zijn er bepaalde paden die je kan nemen om geheimen te ontdekken. Je vindt deze paden door bijvoorbeeld puzzels te doen. Kirby’s grootste ding is het kunnen opzuigen van vijanden om hun krachten te gebruiken. Hij kan zo bijvoorbeeld vuur spuwen of bommen gooien. Dit is leuk. Er komt meer tactiek omdat je soms mag kiezen welke van de krachten je gebruikt om vijanden te verslaan.

In deze Kirby game is ook een nieuwe manier van het gebruiken van krachten: Mouthful. Met mouthful kan je grote dingen zoals auto’s en pionnen. Ik denk dat dit niet zo goed gebruikt wordt. Het wordt vooral gebruikt voor korte puzzels en je kan het vaak niet het hele level gebruiken. Hierdoor kan het soms onnodig voelen. Als je levels gehaald hebt red je daardoor ook een paar Waddle Dees. De geredde Waddle Dees bouwen een stad om te wonen. Hoe meer Waddle Dees hoe meer je kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld je power-ups upgraden. Daardoor worden ze sterker.

Er zijn ook speciale levels waar je zo snel mogelijk korte challenges probeert te halen. Hier krijg je vaak een kracht voor die je zo goed en snel mogelijk moet gebruiken. Deze levels vind ik heel leuk en dagen je uit de krachten te meesteren. Elk level zijn er ook speciale objectives om te halen. Als je die haalt kan je meer Waddle Dees redden. Hierdoor wordt het leuker om opnieuw levels te doen, je neemt dan soms iets andere routes om de laatste objectives te halen. Sommige levels hebben ook boss fights. Deze zijn vaak best wel makkelijk. Hierdoor kunnen jonge mensen makkelijker het spel spelen. Maar voor wat oudere mensen voelen de boss fights misschien wat minder.

Conclusie

Kirby en de vergeten wereld is een leuk spel. Ook al heb ik eerder geen Kirby games gespeeld kon ik makkelijk inkomen en spelen. De levels zijn leuk. Alleen de mouthful versie van Kirby voelt niet nodig. Wat laat zien dat de andere punten van Kirby sterk genoeg zijn dat deze extra additie niet nodig is. De boss fights kunnen soms wat zwak voelen, maar is wel weer genoeg challenge te halen bij de levels waar je zo snel mogelijk door moet gaan. Ook de extra objectives zorgen voor extra challenges.

Ik denk dat het een leuk spel is voor jong en oud. Als je houdt van platformers kan je hier niet mis mee gaan. Als je al wat oudere spellen van Kirby hebt gespeeld en je vond het leuk is dit spel waarschijnlijk perfect voor je.

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share