Ik leer logisch denken

Ik leer logisch denken is een spel voor kinderen van 7 jaar en ouder waarin de kinderen zelfstandig en alleen aan de slag gaan met uitdagende raadsels die het logisch denken bevorderen. Eigenlijk is het spel in de basis heel simpel. Je hebt 5 huisjes, 5 bewoners en 5 huisdieren. In de huisjes wonen mensen en soms hun huisdieren. De vraag luidt elke keer weer: “wie woont waar?”

Je hebt 84 opdracht kaartjes die oplopen in moeilijkheidsgraad. In het begint speelt je kind met drie huizen. Als je zoon of dochter daar geen moeite mee heeft, wordt dit opgebouwd naar vier huisjes en daarna naar vijf huizen. Op de kaartjes zelf staat aangegeven hoeveel huisjes je nodig hebt voor elk raadsel en of je alleen bewoners nodig hebt of ook huisdieren. Daarnaast vind je op elk kaartje een paar aanwijzingen middels verschillende symbolen. In het begin is het echt lastig om de zeven verschillende symbolen uit elkaar te houden. Het lijstje met deze symbool uitleg dat op de spelregels vermeld staat, is ook niet de duidelijkste. Zeker niet voor de kinderen zelf, ook al kunnen ze lezen. Je moet ze echt hierbij helpen om deze zeven symbolen uit hun hoofd te leren.

Hebben ze dit eenmaal door? Dan heb je met dit Ik leer logisch denken spel een geweldig 1-persoonsspel welke meegroeit met je kind. De raadsels zetten echt tot nadenken! De huisjes en de figuurtjes zijn van stevig plastic gemaakt waardoor deze tegen een stootje kunnen. De kaartjes zelf zijn helaas wat aan de dunne kant. Deze kreuken snel en als je een dreumes of peuter in huis hebt, dan moet je echt de kaartjes bij hen uit de buurt houden. Op elk kaartje vind je trouwens op de achterkant de oplossing. Goed om deze bij de hand te hebben, alleen voor de wat ongeduldige kinderen kan het wel erg makkelijk zijn om naar de oplossing te spieken. Misschien een idee voor Jumbo om bijvoorbeeld een hoesje te ontwikkelen die over de kaartjes geschoven kan worden om het spieken zo wat moeilijker te maken.

Ik leer logisch denken is een kwalitatief hoogstaand spel dat je kind echt zal uitdagen. Het is gelukkig niet alleen educatief, want het oplossen van de raadsels is ook gewoon heel erg leuk om te doen. Het is in 2010 niet voor niets genomineerd als Speelgoed van het Jaar.

Bestel dit spel hier>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzels – Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos

Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe …