prentenboek over voetbal

Arno en de bal

De echte bal blonk als de zon zo mooi. Te mooi om mee te spelen, dacht Arno. Toch besloot Arno met zijn bal naar buiten te gaan.

Arno krijgt een bal van zijn ouders. ‘Wel voorzichtig mee zijn, hoor,’ krijgt hij ingefluisterd als hij ermee naar buiten gaat. Echt wel, denkt Arno, en hij houdt zijn mooie echte wedstrijdbal stevig vast. Maar tegen een echte bal moet je natuurlijk wel kunnen en durven trappen! Een boek over voetbal voor jongens en meisjes.

Recensie

Arno en de bal is een prentenboek dat over een voetbal gaat. Maar het is vooral een boek dat over de angst van het verliezen en beschadigen van een mooi nieuw cadeau gaat. En hoe herkenbaar is dit. Welke ouder zegt niet tegen hun kinderen als zij net met hun verjaardag een mooi cadeau hebben gekregen: “doe je wel voorzichtig” en “hou je het een beetje netjes?”. Logisch want het cadeau is vast een hele uitgave geweest en ouders willen allemaal dat hun kind hier dan nog heel lang van kan genieten. Dit boek doet echter beseffen dat je hiermee je kind ook kan belemmeren in zijn of haar spel. Het mag van papa en mama namelijk niet vies of gekreukt worden.

Arno en de bal heeft een hele duidelijke, maar toch verrassende verhaallijn. Omdat het over een voetbal gaat is het nu natuurlijk erg actueel maar ook erg herkenbaar voor kinderen. Iedereen kent het spel voetbal. Leuk is dat dit boek zeker niet alleen bedoeld is voor jongens zoals je misschien van een voetbalboek zou vermoeden. Een leuk boek voor peuters en kleuters (3 jaar en ouder) met vooral een goede boodschap waar zowel ouder als kind goed over kunnen denken en spreken. Leuk!

Arno en de bal – Yvonne Jagtenberg
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Rubinstein

Lees ook:
Zo leer je voetbal
Kinderen juichen in stijl met Pampers
Het Oranje WK-boek

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share