De groeten van Mike

Mike ligt al maanden in het ziekenhuis en wil dolgraag naar huis. Maar als hij eindelijk beter is, komt zijn moeder hem niet ophalen . Een verpleegkundige schakelt daarop uit bezorgdheid Jeugdzorg in zodat Mike wordt ondergebracht in een pleeggezin. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder soms wat teveel drinkt, maar hij kan toch ook voor zichzelf zorgen?
Samen met zijn kamergenootje Vincent die in een rolstoel zit, bedenkt hij allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Maar de dag voor kerst moet Mike toch naar een jeugdinstelling. Lukt het hem om kerst thuis bij zijn moeder te vieren?

Recensie
De moeder van Mike is verslaafd aan alcohol en kan daarom niet goed voor Mike zorgen. Mike moet daarom naar een pleeggezin, iets wat hij helemaal niet wil. Samen met Mike bedenkt hij allerlei plannen om uit de handen van een pleeggezin te blijven. Dit laatste heeft wel grote gevolgen…

Samen met mijn zoon van 7 jaar heb ik deze film gekeken. En ik moet zeggen dat de film best wel heftig kan zijn op emotioneel gebied. Het is niet niks als een kind niet bij zijn moeder mag wonen, omdat zij niet goed voor haar kind kan zorgen. Zelf zat ik dan ook met tranen in mijn ogen naar deze film te kijken. Mijn zoon vond de film erg leuk, maar ik denk dat film iets teveel werd voor hem. Want het laatste half uur van de film, had hij geen rust meer om verder te kijken. Ik heb de film toen iets doorgespoeld, zodat hij kon zien dat de film goed afliep. En toen merkte ik aan hem, dat hij toch wel opgelucht was, dat alles goed kwam. De film zou wel kunnen vanaf 6 jaar, maar dan zou ik zeker met je kind meekijken, zodat je tijdens de film dingen kunt uitleggen.

De groeten van Mike bevat gelukkig ook veel komische stukjes. Het is leuk om te zien, hoe Mike en Vincent samen allerlei fratsen uithalen om uit de handen te blijven van een pleeggezin. De groeten van Mike is dan ook een ontroerende film, maar tegelijkertijd ook een komische film. Ik heb dan ook erg genoten van deze film.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share