“Kindvriendelijke” pasta

pastaRegelmatig eten vriendjes of vriendinnetjes van mijn kinderen met ons mee. Gezellig, met z’n allen aan de grote tafel, babbelen over de schooldag en over wat ze allemaal gedaan hebben. Gezellig is het wel, maar meestal gaan de gesprekken vooral over wat de verschillende kinderen allemaal niet lusten….

De een eet geen champignons, de ander geen tomaat. Sommige lusten geen kaas, anderen per definitie geen groenten en zo is het een uitdaging om voor een grotere groep iets ander klaar te maken dan friet of pannenkoeken en toch iedereen aan het eten te krijgen!

Eén simpele pasta, ooit een keer gecreëerd toen we later dan verwacht thuis kwamen en ik vanuit de voorraadkast een maaltijd moest bereiden, is onderstaande. Wanneer je de saus dan ook nog apart van de pasta serveert en de kaas er door de kinderen zelf op laat doen, kun je er bijna zeker van zijn dat iedereen mee eet!

Nodig:
pasta
blikje mais en/of erwten
blikje gepureerde tomaten
hamblokjes
eventueel een fijn gesnipperd uitje

Bereiding:
Pasta gaar koken, in een andere pan de uitjes kort fruiten, hamblokjes toevoegen en de erwten en/of de mais. Tomatensaus of een blik gepureerde tomaten toevoegen en wat peper. Apart serveren, met een schaaltje gesneden komkommer, een schaaltje cherry tomaatjes, een schaaltje geraspte kaas en eventueel een schaal met ananasstukjes of ander fruit (ook uit blik). Ook geschikt voor een ‘samen-koken’ moment, laat de kinderen de komkommer snijden, of helpen de saus te maken.

En dan smakelijk (en gezellig!) eten.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …

Share
Share