Labyrinth / Doolhof [recensie]

Op o.a. de Nintendo Switch is recentelijk het spel Labyrinth (of in het Nederlands: Doolhof) uitgekomen. Een multiplayer game gebaseerd op het bordspel van dezelfde naam. Ik heb de code gekregen voor het spel en heb het gespeeld, daar gaat ook deze recensie over.

Eenvoudig te spelen

Labyrinth / Doolhof werkt heel simpel, je hebt 6 borden om mee te spelen, Je moet het met minimaal 2 mensen spelen en het kan met een maximum van 4. Ook zijn er computers als je niet genoeg mensen hebt of zelf wil spelen. De meeste borden zijn meer varianten van elkaar, waar het uiterlijk vooral veranderd is. Op het bord zijn er verschillende paden waar je op kan lopen, verspreid over de paden kan je verschillende objecten vinden waar je zo snel mogelijk heen moet. Over het algemeen ben jij de enige die weet welke van jou is maar er zijn varianten waar dat niet zo is.

Vooruitdenken

Het moeilijke is dat je niet altijd in een keer bij jou object kan komen. Het doolhof verandert ook. Wie aan de beurt is kan aan een paar kanten van het doolhof een stuk pad in schuiven. Een gedeelte van het doolhof verplaatst zich, waardoor er nieuwe paden ontstaan en andere paden weer geblokkeerd worden. Je wint door als eerste al jouw objecten te vinden en daarna terug te gaan naar je beginplek.

Het spel is erg simpel maar toch erg leuk. Het is een mix van vooruitdenken om het voor jezelf makkelijker te maken maar voor je tegenstanders moeilijker. Het grootste gedeelte van de game is zo al uitgelegd.

Zes varianten

Zoals eerder gezegd zijn er 6 borden, het normale Labyrinth, Labyrinth Junior, Ocean Labyrinth, Master Labyrinth, Labyrinth Germany en Labyrinth Japan. De grootste verschillen zijn het uiterlijk, al zijn er wel grote gameplay verschillen tussen Master Labyrinth, Labyrinth Junior en de rest.

Junior is makkelijker, het bord is kleiner en iedereen gaat naar hetzelfde object waardoor het een stuk overzichtelijker is.

Master Labyrinth is dan weer aanzienlijk ingewikkelder. Iedereen zoekt naar dezelfde 25 objecten, die je op volgorde moet pakken. Ook kun je extra punten krijgen door een specifieke drie objecten te krijgen. Kortom is het veel tactischer en moet je veel meer vooruit denken, wil je deze minigame winnen.

Leuke mix van strategie, geluk en chaos

Het is een erg leuk spel. Het is simpel maar het is een leuke mix van strategie, geluk en chaos. Leuk om alleen te spelen met computers of met andere mensen. Door de variatie in borden blijft het leuk, zeker als je wat andere varianten speelt. Het valt zeker aan te raden..

Algemene informatie over Doolhof

Mindscape en Markt+Technik hebben onlangs de videogame-versie van het klassieke bordspel Doolhof gelanceerd. Deze spannende, strategische game is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Doolhof is een digitale recreatie en blijft trouw aan de visie en het gevoel van het originele bordspel
van Ravensburger
, dat over de hele wereld bekend is. In de game komt het bordspel letterlijk en
figuurlijk tot leven en moeten spelers de juiste route vinden door gangkaarten te verschuiven en
schatten te verzamelen.

De verschillende versies van de game Doolhof / Labyrinth bekijk je hier >>>>

Tja, en is het nu doolhof of labyrint?

Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share