Alfons, NEE! Dat is niet Oké! [recensie]

Meestal vindt Natalie het prima dat Alfons er is, maar als ze hem betrapt terwijl hij haar LIEVELINGSBOEK OPEET…..  Nou… DAT is NIET oké!Voorkant Alfons, Nee dat is niet oké!

Recensie
Alfons, NEE! Dat is niet oké! gaat over twee kleine monstertjes. Eerst was Natalie er en toen kwam Alfons. Over het algemeen kunnen ze het goed met elkaar vinden, ze vinden soms zelfs dezelfde dingen leuk om te doen. Maar dan gaat Alfons tekenen op dingen die Natalie gemaakt heeft  en uiteindelijk eet hij zelfs haar lievelingsboek op.

Natalie tekent dan wat ze haar kleine broertje allemaal wil wensen, want ze is ontzettend boos op hem. Maar als ze dan in bad zit, lijkt het allemaal wel uit te komen en dat was ook weer niet haar bedoeling……

IMG_8631

Het verhaal is grappig en ook heel herkenbaar, zeker als je zelf de oudste bent en er een klein broertje of zusje bij komt  (in ons geval dus 2 tegelijk) die je eigenlijk wel heel lief vindt, maar die ook af en toe iets stuk maakt wat je net hebt gekleurd of geknutseld.

alfons, nee dat is niet oke

“Nee, dat mag niet”.  “Oooh, wat stout”. “Dat is niet lief!” Dat waren een beetje de reacties van onze drie kinderen toen ik het verhaal aan het vertellen was. Toch fijn om te merken dat ze allemaal door hebben dat het niet goed is om sommige dingen te doen, dan is er toch iets goed gegaan in de opvoeding. Nu alleen nog de daadwerkelijke uitvoering ervan 😉

IMG_8632

De illustraties erbij zijn vrolijk, simpel en dus voor peuters en kleuters heel goed te begrijpen. Na de eerste keer voorlezen heb ik het boek nog een aantal keer mogen pakken voor ze.

Alfons, NEE! Dat is niet oké! – Daisy Hirst
Prentenboek, hardcover, 34 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share