Van speurneuzen tot herrieschoppers

Wie legt er eieren op de boerderij? En wie maakt er veel herrie?Welke dieren werken hard en welke hebben de beste neus? En welke dieren zorgen voor melk of wol? Je komt het allemaal te weten in dit dierenboek boordevol leuke weetjes…

Recensie:
Dit is een informatief, maar ook grappig boek over allerlei dieren op een boerderij. De dieren zijn ingedeeld in verschillende diergroepen zoals: speurneuzen, herrieschoppers, eileggers, harde werkers etc. Op twee bladzijden zie je telkens hetzelfde eenduidige concept terugkeren. Zo zie je op de linkerbladzijde telkens een foto van het genoemde dier (bv. een varken), daaronder een informatief stukje over varkens en op de rechterpagina zie je een grappig tekstje met daarbij leuke tekeningetjes waar je kind iets over gevraagd wordt.
Het boek spreekt kinderen vanaf 2 jaar aan omdat het duidelijke foto’s heeft van de beesten, maar ook omdat een kind op een eenvoudige manier prima uitgelegd krijgt wat de dieren doen en waarom ze dat doen, ook de tekeningen zijn duidelijk en leuk. Zeker als je ook nog mag vertellen welk varkentje jij het leukst vindt of moet aanwijzen waar de bijenkoningin vliegt of welke koe de meeste vlekken heeft. Je eigen mening geven, dat vindt elk kind natuurlijk leuk!
Al spelenderwijs leert je kind dus heel veel over dieren en krijgt het veel nieuwe woorden aangeboden die bij zo’n dier horen. Denkend aan bv. woorden als korf, nectar, schimmel, sik etc. Een prima en geslaagd boek, zeer de moeite waard en eigenlijk gewoon een echt Clavis- peuterboek! Oftewel een peuterboek dat altijd garant staat voor kwaliteit en uitstekende inhoud en helemaal inspeelt op de belevingswereld van peuters en kleuters!
Van speurneuzen tot herrieschoppers- Mack
Peuterboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis.
Bestel dit boek hier via BOL.com>>
 
 

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …