De poezenboot

Sammie en Nele vinden een jong poesje in Neles achtertuin. Ze noemen haar Soesje. Samen brengen ze het bange dier naar de poezenboot. Misschien weet de poezenbootmevrouw wel waar Soesje thuishoort! Op de boot valt heel wat te beleven en Sammie en Nele kijken er hun ogen uit. Maar Soesje vindt het er veel te druk. Zouden Sammie en Nele toch een fijn nieuw thuis voor haar kunnen vinden?

Recensie
De poezenboot is een warm verhaal over de liefde voor dieren. Het verhaal begint herkenbaar met twee vrienden die bij elkaar willen spelen. Tijdens dit afspraakje vinden ze een lief, klein poesje en ze zorgen er goed voor. Omdat het katje niet kan blijven, brengen ze het naar de poezenboot. Daar komen ze terecht in een wonderlijke wereld en  begint het genieten van het boek pas echt! Het verhaal is mooi, maar de illustraties zijn schitterend.  Met zoveel poezen op één pagina, blijf je kijken! Doordat de prenten erg levendig zijn getekend, waan je jezelf in de tuin van Nele en op de overvolle poezenboot. Mijn dochter begint direct enthousiast te tellen hoeveel katten er wel niet zijn op het schip. Ze raakt echter steeds de tel kwijt, want in de wirwar van poezen is het lastig tellen!

De poezenboot is op rijm geschreven en dat maakt dat het prettig is om voor te lezen. De zinnen vloeien in elkaar over en het verhaal krijgt een bepaald ritme met zich mee. Na het lezen van een bladzijde nemen we allebei rustig de tijd om de tekeningen eens goed te bekijken. Hoe langer we kijken, hoe meer we ontdekken op de platen. Elke keer dat we het boek pakken, valt ons oog toch weer op iets nieuws, waardoor we voorlopig nog niet uitgelezen zijn! Een heerlijk voorleesboek waarbij je even weg kunt dromen in de sprookjesachtige wereld van Sammie en Nele.

De poezenboot – Nelleke de Boorder
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Pimento
Bestel dit boek hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share