Het eerste boek over Dummie de Mummie van Tosca Menten: Dummie de Mummie en de Gouden Scarabee [recensie]

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-8Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg.

Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader pakte het laatste strookje ermee vast. ‘Oke, daar gaan we,’ zei hij. ‘Misschien valt het mee.’ Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur. ‘Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering,’ fluisterde Klaas.’Ontzettend,’ griezelde Goos.

Recensie
Het boek Dummie de Mummie van Tosca Menten was voor Babette een feest om te lezen. Het is het eerste boek van Dummie de Mummie en het heet Dummie de Mummie en de Gouden Scarabee. Nu is de reeks Dummie de Mummie-boeken sowieso al leuk, maar Babette is ook naar Dummie’s eerste verjaardagsfeest geweest in Aalsmeer, waar Tosca Menten zelf ook aanwezig was.

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-2 dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Ze heeft meegedaan aan een Guiness Book of Records-poging (met zoveel mogelijk kinderen tegelijk als mummie verkleed zijn), is met Dummie de Mummie op de foto geweest, is bij de theatershow van Tosca Menten geweest EN heeft de nieuwe bioscoopfilm “Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba” gezien. Het eerste deel van Dummie de Mummie hebben we thuis op dvd en heeft ze dus ook al meerdere malen bekeken…

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-22

En dit alles smaakte naar meer, dus is ze ook nog aan het lezen geslagen! En aangezien leuke boeken het snelst uitgelezen worden, kan ik zeggen dat deze daartoe behoort! Babette heeft een verslagje geschreven…..

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-9

Het is alleen wel een beknopte versie, want ik miste even een stukje….”maar of hij het gaat halen hangt er van af wanneer ze de scarabee vinden”….
“Of hij WAT gaat halen Babette?” vroeg ik haar…..”Ja, dat begrijpen ze toch wel?” dacht Babette….
“Nee Babette, zij kennen dit boek niet, je moet het goed uitleggen…”
Maar aangezien haar tekening zo mooi gelukt was wilde ze het verslag niet overnieuw maken….
Begrijpelijk, maar we hebben afgesproken dat we de volgende keer eerst een kladje schrijven VOOR we het mooi gaan uitwerken ?… maar zonder de scarabee wordt Dummie dus ziek….

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-7

De boeken van Dummie de Mummie zijn leuk en grappig om te lezen. Dummie’s accent wordt zo mooi verwoord. Hij heeft echt zijn eigen manier van woorden uitspreken….

dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-11 dummie-de-mummie-gouden-scarabee-tosca-menten-recensie-copyright-trotse-moeders-13

Toen het boek uit was en hier voor het grijpen lag, heeft onze jongste dochter het gepakt en het op geheel eigen wijze voor onze hond Hugo “voorgelezen”. Ze is 4 jaar en KAN dus nog niet lezen, maar het was wel een gezellig tafereeltje zo samen voor de open haard… Ook zij kijkt graag naar de film van Dummie de Mummie, dus we hebben een huis vol “Dummie-fans” hier….

Dummie de Mummie en de Gouden Scarabee – Tosca Menten
Eerste boek van Dummie de Mummie, tekeningen door Elly Hees
Hardcover, 271 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas [recensie]

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen …

Share
Share