Lotte laat maar – deel 1: de verwoestende puppy

Lotte laat maar 1 - De verwoestende puppyVeel kinderen zijn dol op ‘graphic novels’: boeken waarin een verhaal verteld wordt via tekst en tekeningen. Er zijn ook graphic novels van Nederlandse bodem, zoals de serie over Silvester waarvan al meerdere recensies te vinden zijn op onze website. Schrijfster Willeke Brouwer is nu een nieuwe serie gestart, over Lotte. Het eerste deel kregen we ter bespreking binnen.

Algemene informatie:
Maak kennis met Lotte, de hoofdpersoon in de graphic novel serie ‘Lotte laat maar’ van Willeke Brouwer. Lotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en haar twee broertjes woont in een vinexwijk. Ze is net klaar met groep 8, en gaat na de vakantie naar de middelbare school. Spannend!

Lotte laat maar de verwoestende puppy, van Willeke Brouwer, uitgebracht door Kok

Haar broertje Max is heel druk, maar wel lief, en Daan kan zich heel goed verstoppen als Lotte moet oppassen. Haar vader is overleden en haar moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend. Lottes beste vriendin is Tessa, waar ze vaak mee afspreekt. Ze droomt ze al jaren van een eigen puppy, waarvan ze foto’s op Instagram kan posten. Als haar moeder iets doms zegt, roept Lotte heel hard: Laat maar! Bekijk op bol.comWilleke Brouwer is ook de auteur en illustrator van de succesvolle Silvester-serie.

Mening
Een erg leuk verhaal wat er aantrekkelijk uit ziet. Dat is in het kort mijn mening over dit eerste deel van een nieuwe Graphic Novel reeks. Het zal kinderen in de juiste doelgroep-leeftijd zeer aanspreken! Volgens de uitgever is het boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Lotte, hoofdpersoon in het boek is 12 jaar, en wat ze meemaakt is zeker herkenbaar voor leeftijdsgenootjes: bijna naar de brugklas, bad hairdays (daar hoor ik mijn dochter met haar mooie lange haar ook steeds over!) en pubergedrag (wat door de pubers zelf uiteraard niet zo gezien wordt 😉

Lotte laat maar de verwoestende puppy, van Willeke Brouwer, uitgebracht door Kok

Wat echt in de smaak zal vallen is de deal die Lotte met haar moeder sluit. Om een puppy! Pas maar op dat je eigen kind(eren) er niet door geïnspireerd raken!

Lotte laat maar de verwoestende puppy, van Willeke Brouwer, uitgebracht door Kok

Overigens is ‘verwoestende puppy’ in ons gezin ook herkenbaar… ook al is onze hond inmiddels al bijna 2 jaar! In ieder geval erg fijn dat er weer een nieuwe serie is, ditmaal waarschijnlijk vooral aantrekkelijk voor meiden. We kijken uit naar de volgende delen!

Lotte laat maar – Willeke Brouwer
Deel 1: de verwoestende puppy
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Kok
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share