Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de kleine maar gevaarlijke held van deze nieuwe boekenserie. Op een dag vindt de klas van Sam een mysterieuze, grommende hamster in het lokaal. Sam weet meteen hoe hij hem moet noemen: Hamstersaurus Rex. De naam blijkt goed te passen, zeker als het vriendelijke maar hongerige beestje gaat snoepen van het eigenaardige Dinoblast Krachtvoer van de gymleraar. Sam en zijn nieuwe, supersterke minivriend nemen het samen op tegen Stier van der Kop, de ergste pester in de geschiedenis van de school. Stier is niet bang voor een rare schoolhamster. Maar misschien zou hij dat wel moeten zijn…

Niemand wist waar Hammie Rex vandaan kwam. We wisten alleen dat er een hamsterkooi in de hoek van de klas stond toen we na de herfstvakantie weer op school kwamen.

Zelfs de meester wist niet dat er een hamster in de klas zou komen. Niet iedere leerling is even blij met dat kleine knaagdier, maar Sam is er meteen dol op. Hij bedenkt zelfs de naam voor het beestje: Hamstersaurus Rex. Helaas is zijn bezoek aan de klas van korte duur, want hij ontsnapt al snel.

Sam gaat naar hem op zoek maar krijgt te maken met zijn klasgenoot Kees, die door iedereen Stier van der Kop wordt genoemd. Hamstersaurus Rex redt Sam door een touw door te knagen en Stier te verwonden, maar Sam raakt de hamster ook meteen weer kwijt. Wat volgt is een lange zoektocht, maar de hamster wordt gevonden en Sam neemt hem meer naar huis, om hem te beschermen, maar dan blijkt Hamstersaurus Rex zijn naam wel heel serieus te nemen. Een groot avontuur begint voor zowel Sam als Hamstersaurus Rex.

Recensie

Hamstersaurus Rex werd bij ons aan de eettafel gelezen en viel meteen in goede aarde. Niet alleen omdat wij onze eigen Sam (Samuël) in huis hebben, maar ook omdat er net een hamster hadden overgenomen van iemand. Hij heette Sammie. Wij noemden hem toen Hammie (net als in het boek), maar nu heet hij Epke. Het hebben van een hamster was voor het lezen van dit boek toevoegde leesplezier.

Grappig om te lezen hoe sommige eigenschappen van onze eigen hamster terugkomen in het verhaal. Leuk en spannend boek.

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Prinsessen en sprookjes vol betoverende zoekopdrachten

Zoekboek waar je in blijft kijken! Er was eens… een sprookjesachtig zoekboek vol lieve prinsesjes, …