Prinsessen en sprookjes vol betoverende zoekopdrachten

Zoekboek waar je in blijft kijken!

Er was eens… een sprookjesachtig zoekboek vol lieve prinsesjes, stoere ridders, boze heksen, trollen en andere magische wezens. Een boek vol prachtige fotocollages waarin allerlei voorwerpen verstopt zijn. Een uitdaging voor speurders van 8 tot 98!

Recensie

Toen we dit boek uitpakten was mijn dochter (bijna 8) meteen enthousiast en ikzelf eigenlijk ook wel. De platen (steeds verdeeld over twee A4-pagina’s) staan zo boordevol met spullen dat je er uren naar kunt kijken en dan nog elke keer weer iets nieuws kunt spotten. In het boek Prinsessen en sprookjes vol betoverende zoekopdrachten staan 12 grote zoekplaten in het boek en daar ben je echt een hele poos mee zoet. De samenstellers van dit boek zullen er een flinke klus aan hebben gehad om al deze taferelen samen te stellen, want elke fotocollage is echt bezaaid met speelgoed en andere voorwerpen – van piepkleine frutsels als spijkers en miniatuurgereedschap tot grotere dingen als kinderschoenen en theepotten. Op de achterkant van het boek staat overigens dat het geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar, maar ik denk zelf dat ook jongere kinderen er wel mee uit de voeten kunnen.

Elke zoekplaat heeft zijn eigen naam/thema en voor elke plaat staan zes dingen vermeld die je moet opzoeken. En geloof ons, het kan lang duren voor je alles hebt gevonden! Uit de manier waarop de taferelen zijn samengesteld spreekt veel creativiteit en toewijding, er is goed over nagedacht en je kunt zien dat de spullen niet zomaar zijn neergekwakt. En dat ze goed zijn, blijkt ook wel uit het feit dat wij dit boek nu twee weken in huis hebben en nog niet alle items in de lijstjes hebben gevonden.

Als je eenmaal alle spullen uit de gewone lijstjes bij elke plaat hebt gevonden, staat je achterin het boek nog een verrassing te wachten. De samenstellers hebben daar voor elke zoekplaat nog eens een lijstje met zes te zoeken voorwerpen toegevoegd. Dus als je nog niet genoeg hebt gezocht en getuurd, kun je lekker verder gaan. En ben je het dan nog niet zat, dan is er nog een bonus A4-zoekplaat waarin nog eens 16 spullen zijn verstopt!

Oh en ps, dit boek maakt deel uit van een serie van vier – je kunt dus nog even vooruit!

Prinsessen en sprookjes voor betoverende zoekopdrachten – Sarah L. Schuette
Prentenboek, non-fictie voor de jeugd, hardcover, 32 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier>>

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share