Hoepla viert heksenverjaardag

Engels leren met Heksje Hoepla
Engels leren was nog nooit zo leuk. Kinderen kunnen als vanzelf Engels leren door te luisteren naar een spannend hoorspel op de audio-cd en door de kleurrijke afbeeldingen in het boek te bekijken. Bij de illustraties staan Engelse woorden en woordenlijsten, die uw kind zelf kan lezen of die u als ouder of leerkracht kan voor lezen. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Heksje Hoepla is door een wervelstorm in Engeland terechtgekomen en heeft het Engelse heksje Witchy leren kennen. Witchy nodigt heksje Hoepla uit om haar verjaardag te komen vieren. Op het feestje leert Hoepla heel wat Engels.

Recensie:
Heksje Hoepla tovert veel met haar vriendinnen Gerda en Helga. Ze toveren stoelen die kunnen vliegen, beren in de lucht,  poezen in een hoed. Ze gaat haar mail nakijken en ziet dat ze mail heeft van Heksje Witchy. Ze word uitgenodigd door haar. Maar de mail is veel te groot en besluit haar te bellen. Het is een uitnodiging voor haar verjaardagsfeestje. Als ze later besluit  nog een keer te proberen de mail te openen lukt het wel. Het feestje is om 15.00 uur en het heksen bos waar je maar een keer in de 77 jaar mag komen. Maar wat voor cadeau nemen ze mee, een nieuw toverboek? Met heksenrijmpjes? Een nieuwe heksenbezem? Ze besluit Heksje Witchy weer te bellen. Ze weet wel wat, een nieuwe cd van de Magic Boys. Maar hoe komt Heksje Hoepla bij het heksenbos? Heksje Hoepla heeft een nieuwe mail van Heksje Witchy. Een routebeschrijving met een plattegrond. Zo word het Heksje Hoepla duidelijk hoe ze er komt. Ze stapt op haar heksenbezem, neemt haar cadeau mee en vliegt naar Engeland. Het is een groot feest waar een grote tafel midden in het bos staat, waar ze heksenthee drinken met toverpudding. Daarna doen ze allemaal heksenspelletjes. Op den duur zien ze allemaal geflikker. En er komen levende wezens te voorschijn met zonnebrillen. Ja! Nu zien ze het, het zijn de Magic Boys. Ze hebben hun gitaren bij zich en zingen voor Witchy, een nummer van hun nieuwe album. Iedereen steekt kaarsen aan, het is zo mooi, zo magic. Ook aan het mooiste feest komt een eind. Als de maan al lang aan de hemel staat neemt Hoepla afscheid van Witchy en vliegt terug naar haar huis. Het was een geweldig feest en vertelt het allemaal aan haar vriendinnen Gerda en Helga.

Ik vind het een mooi en leerzaam boek. Met de audio-cd erbij kunnen de kinderen heel veel Engelse woorden leren via een  hoorspel. Het boek heeft mooie getekende illustratie en is als stripboek geschreven. Op alle bladzijdes staat aan de rechter zijkant de betekenis van Engelse woorden of korte zinnen die op die bladzijdes gebruikt worden. Achter in het boek staan veel Engelse woorden of korte zinnen in een woordenlijst nogmaals op alfabetische volgorde. En op de laatste pagina staat het nummer wat de Magic Boys zingen helemaal opgeschreven. Er staat in het boek dat het een boek is vanaf 6 jaar. Ik vind het zelf nog wel wat moeilijk voor die leeftijd. Omdat ze dan net leren lezen en dan is het lezen van Engelse woorden toch wel pittig.

Hoepla viert heksenverjaardag – Claudia Guderian en Irmtraud Guhe
Hardcover, informatief boek, 31 pagina’s, uitgeverij Prisma
Bestel dit boek hier bij bol.com >>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Luisterboek ‘Lampje’, voorgelezen door auteur Annet Schaap

Dé oplossing voor langere autoritten: luisterboeken! We gaan het nieuwe luisterboek Lampje opzetten tijdens een …

Share
Share