Lotte Wirwar – Chaos op de filmset

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-13Vandaag hoefde ik niet naar school. Want ik had waterpokken. Ik vond het in elk geval heel erg saai. Dat is ook geen wonder, want ik heb per slot van rekening geen enkele hobby. Hoewel mama zei dat ik er wel eentje heb. Blokfluitspelen namelijk. Ja, duh! Samen met Chloë ging ik echt coole hobby’s bedenken: parachutespringen, duiken met haaien, dinosaurusskeletten opgraven of iets in die stijl. Alleen wisten we jammer genoeg niet hoe we dat moesten doen. Niet erg: binnenkort zouden we toch beroemd worden. En wel als hoofdrolspeelsters in een FILM met Timo Tuttelaar, de allerschattigste filmster van de hele wereld (dat vindt Chloë tenminste)!

Recensie
Wat is dit toch een enorm leuke serie. Mijn dochter van 8 heeft de voorgaande delen over Lotte Wirwar ook gelezen en ze is over alle boeken erg enthousiast, hoewel ze wel zegt dat ze dit boek, en het tweede deel, het allerleukste vindt, want “die zijn zo origineel”.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Volgens mij zijn alle boeken origineel, wanneer ik een stukje met haar meelees, ben ik in ieder geval onder de indruk van de vlotte manier van schrijven en de enorm grappige avonturen die Lotte Wirwar meemaakt.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Mijn dochter vertelt zelf over Chaos op de Filmset:

Het boek gaat over filmen. Ze gaan naar school en daar wordt gevraagd wie er mee wil doen met een film. En ze moesten een soort wedstrijd doen om mee te mogen doen, maar ze mochten niet door. Toen gingen ze van alles verzinnen om een andere leuke baan te krijgen. Ze gingen eerst kunstschaatsen en dat lukte, maar dat vonden ze toch niet leuk. Toen probeerden ze nog een keer alles om de show te winnen en werd het nog grappiger.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Ik vond het heel erg leuk. Ik had het boek in vier dagen al uit. Dit is het vierde deel. Dit is een van mijn lievelingsdelen van de serie en ik hoop dat er nog veel meer komen.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Bij mij dochter is “het vermoeden van dyslectie” geconstateerd op school, maar ik merk daar bij deze boeken helemaal niets van. Ze zegt zelf dat de boeken-met-plaatjes, oftewel de graphic novels, juist fijn zijn om te lezen, “omdat de plaatjes er al in staan en je die niet meer zelf hoeft te maken“! Mooi uitgelegd en een groot voordeel voor mijn meisje dat er graphic novels zijn!

Lotte Wirwar – Chaos op de filmset – Alice Pantermuller
Bekijk op bol.comHardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Voor recensies van de andere delen over Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Bekijk op bol.comEerste boek over Lotte Wirwar: Wat een beestenboel
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.comDe knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Superschapen en wilde konijnen (deel 2)
Bestel dit boek hier >>>>
Bekijk op bol.com

Derde deel van Lotte Wirwar: Boerderij op stelten
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Een zootje in de gymzaal

De boeken van Lotte Wirwar zijn door Alice Pantermüller geschreven voor “vrolijke meisjes van 9-12 …