De babykamer

De babykamer inrichten is één van de leukste dingen om te doen als je zwanger bent. Wat voor bedje kiezen we? En welke kleur zullen we de muren doen? Allemaal vragen waar jij en je partner maar niet uitgepraat over raken. Maar wat zijn nou de dingen waar je écht op moet letten? Een paar praktische tips voor de babykamer.

Belangrijk
– Verlichting: hard licht mag nooit in de ogen van je baby schijnen. Zorg er daarom voor dat een lamp nooit direct op je kindje schijnt. Een dimmer kan erg handig zijn omdat je hierdoor zelf bepaalt hoe vel het licht is. Ook is het belangrijk dat er altijd een lichtje in de slaapkamer van je baby brand, ook als hij of zij gaat slapen. Als een kamer te donker is raakt je baby zijn of haar herkenningspunten kwijt.

– Commode: omdat je de commode dagelijks gaat gebruiken bij de verzorging van je baby is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte is. Ook moet je er opletten dat er voldoende opbergruimte is zo dat je makkelijk bij al je verzorgingsproducten kan zonder je kind alleen te laten. Houd er ook rekening mee dat je kindje er niet bij kan als hij of zij wat ouder is.

– Het bed: in Nederland zijn er verschillende eisen waar een babybed aan moet voldoen. Zo moet er een bepaalde afstand tussen de spijlen zijn en moet er een bepaalde hoeveelheid ventilatie zijn (een babybedje mag NOOIT gesloten zijn). Een wiegje kan erg leuk zijn maar als je baby eruit groeit moet hij of zij toch echt in een ledikant slapen. Het is daarom misschien handiger om direct een slim kinderbed te kopen die kan worden aangepast aan de grote van je kind. Doordat je deze kunt inklappen, verstellen enz.

Het is ook erg belangrijk dat het matras van precies in het babybedje past. Je beschermt het matras van je kind door een matras beschermer. Gebruik geen plastic zeiltje dit kan gevaarlijk zijn. Verder is het enige wat je baby nodig heeft om heerlijk te slapen een hoeslaken, lakentje en dekentje. Gebruik geen dekbed maar een katoenen of wollen deken een trappelzak kan natuurlijk ook. Zorg ervoor dat er voor de rest niks bij je kindje zijn of haar gezicht in de buurt kan komen. Dus ook geen kussen, hoofdbeschermer of knuffels.

– Kleuren: smaken verschillen betreft de inrichting van de kinderkamer. Maar wat je keuze ook mag zijn zorg vooral dat je veel lichte en zachte kleuren gebruikt in de babykamer. Dit werkt namelijk erg rustgevend voor je kindje.

– De vloer: het spreekt eigenlijk voor zich maar het kan zijn dat je hier nog niet over na hebt gedacht. Het is belangrijk dat er in de babykamer een vloer ligt die makkelijk is schoon te maken. Ook erg belangrijk is dat deze niet te glad moet zijn. Je wilt namelijk echt niet uitglijden met pasgeboren baby in je armen.

– Stoel: het is handig om in de babykamer een comfortabele stoel neer te zitten. Je zult vooral in het begin vaak je bed uit moeten om je baby te voeden en het is fijn als je dit kan doen terwijl je op een heerlijke stoel zit.

– Veiligheid: zorg er voor dat de babykamer zo kindvriendelijk mogelijk is. Zorg voor kindvriendelijke contactdozen hierdoor raken er geen kindervingers in het stopcontact. En hang een rookmelder op hierdoor merk je direct als er brand uitbreekt en kunnen jij en baby snel het huis verlaten.

 

 

 

 


Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg …

Share
Share