SpangaS in Actie – review

spangas-trotse-moedersAls je kinderen wat ouder worden, kun je ook naar andere films in de bioscoop dan alleen de sprookjesachtige verhalen of animatiefilms…naar SpangaS in Actie bijvoorbeeld!

Naast de serie over een stel tieners op het Spangalis College, te zien bij Z@pp, draait er nu een tweede ‘ Spangas-film’ in de bioscoop. In 2009 kwam de film ‘SpangaS op Survival” uit. Nu draait ‘SpangaS in Actie’……

spangas-in-actie-trotse-moedersSamen met onze oudste, Josephine van 11, had ik even een “special-time-uitje” zoals wij dat thuis noemen. Gezellig met z’n tweetjes gingen we naar de CINEMEC ; de bioscoop bij ons in Ede.

We zochten een mooi plekje uit en installeerden ons met wat lekkers en iets te drinken.

Het begon gelijk leuk, want het was feest op het Spangalis! Iedereen was in het wit gekleed op het eindfeest om het schooljaar af te sluiten en tijdens het dansen werd er met gekleurde poeder gegooid….zag er heel leuk uit!

Maar het feest eindigde minder leuk, want Miss Madge had een vervelende mededeling ; het Spangalis is verkocht en na de zomervakantie worden de leerlingen verdeeld over andere scholen….

image (2) image (6)

Dit komt hard aan bij de leerlingen en zij willen hier een stokje voor steken! De vriendengroep wil er alles aan doen om te voorkomen dat zij uit elkaar gehaald worden. Zij bezetten de school en gaan op onderzoek uit. Maar hoe langer zij zich op school opsluiten, hoe meer de vriendschap op de proef wordt gesteld. Ook wat de liefde betreft leren zij elkaar beter kennen….

image (3) image (7)

De techniek staat tegenwoordig voor niets en ik sta best een beetje versteld van wat jongeren allemaal kunnen tegenwoordig met computers… Ik vond het leuk dat je bepaalde teksten uit de computer , of chat-gesprekjes in beeld kreeg te zien door de film heen. Maar dan ontdekken ze iets…. En daarmee krijgt het verhaal een andere wending….

Maar het einde geef ik niet prijs!
Dat kunnen jullie zelf gaan bekijken in de bioscoop!

image

Het spel KakelSpektakel (vorig jaar nog genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2014!) speelt een rol in deze film. Binnenkort kunnen jullie zowel dit spel, als vrijkaartjes voor de film winnen via TrotseMoeders.nl. Houd de website dus goed in de gaten!

About Albertine van Veldhuizen - van Pluuren

albertineplu@gmail.com'
Ik ben Albertine van Veldhuizen - van Pluuren en Trotse Moeder van 4 dochters! Josephine (2004) heeft als passie acteren en musicals, Babette (2005) hockeyt 3 x in de week, Floortje (2008) heeft haar eigen pony waar ze heel druk mee is en Daphne (2011) is onze jongste handenbinder. Daar zit een karakter in waar je U tegen zegt...zij hockeyt ook, maar hoopt op een dag te mogen paardrijden. Dan hebben we nog 2 honden, Hugo en Marnix, waar ons huishouden ook al niet veel relaxter van wordt, maar het wel veel gezelliger maken. Oh, en niet te vergeten...ik heb ook nog een man, Arne, met een eigen bedrijf waar heel veel tijd in gaat zitten. Kortom, deze moeder is druk druk druk, af en toe chaos in huis, een (te) volle agenda, maar ik zou mijn grote gezin voor geen prijs in de wereld willen missen.....

Check Also

Trolls Wereldtour op DVD en Bluray

Naar de film gaan is niet altijd mogelijk, vanwege Corona, maar dat wil niet zeggen …