Het raadsel van Londen – Makkelijk Lezen versie – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-09-08 at 12.29.04

Makkelijk Lezen-boek: aangepast lettertype, meer regelafstand, grotere letter, extra witregels en minder moeilijke woorden.

In dit spannende en snorhaartrillende avontuur word ik door agent Nul Nul K naar Londen gestuurd voor een gi-ga-gantisch geheime missie. Bij toeval moet Klem ook in de Engelse hoofdstad zijn voor een grote wedstrijd voor illusionisten en gaat hij met mij mee. Zoals we van Klem gewend zijn, gaat er natuurlijk weer heel wat mis tijdens de wedstrijd. Gi-ga-geitenkaas, wat een gedoe! En ik moet hem natuurlijk weer uit de brand helpen … Hoe red ik mij uit deze benarde situatie?

Recensie

Wat een prachtig concept: een boek uit de populaire serie van Geronimo Stilton in een Makkelijk Lezen editie. Ter recensie heb ik beide boeken ontvangen (voor de recensie van de “gewone” versie van Het Raadsel van Londen kun je <hier> klikken, dan kun je ook lezen wat er aan extra materiaal achter in deze versie staat).

Mijn jongste zoon kan erg goed lezen. Hij is 7 en leest bijvoorbeeld ‘De Hobbit’ van Tolkien. Voor hem is een makkelijk-lezen boek niet nodig. Mijn dochter is dyslectisch en lezen kost haar beduidend meer moeite. Boeken van Geronimo Stilton en met name van de Thea Sisters lees ik meestal voor, waarbij zij af en toe een woordje meeleest.Screenshot 2014-09-14 at 09.49.33

Enorm leuk was het dus om ook de Makkelijk Lezen versie te krijgen. Ze kon nu helemaal zelf een echt Geronimo Stilton boek lezen en het er gezellig met haar broer over hebben. Het verhaal is in beide boeken hetzelfde, alleen de manier waarop het opgeschreven is, is verschillend. De zinnen zijn korter, overbodige woorden vaak weggelaten, maar toch lezen beide kinderen hetzelfde avontuur.Screenshot 2014-09-14 at 09.50.08

Ook zijn in de Makkelijk Lezen versie nog steeds sommige woorden mooi vormgegeven, op de bekende “Wakkere Muis” manier. Maar de letters zijn wat groter, de woorden en de regels staan iets verder uit elkaar waardoor het geheel er wat rustiger uit ziet en duidelijk beter te lezen is voor mijn dochter.

Wat heeft ze er van genoten om hetzelfde boek te kunnen lezen als haar broer. En ook haar broer vond het enorm leuk om de grapjes uit het boek en de goocheltrucs samen met zijn zus te bespreken. Erg fijn dat deze versie uitgegeven is!

Screenshot 2014-09-14 at 09.50.27


Het raadsel van Londen ML – Geronimo Stilton

Makkelijk Lezen versie
Hardcover, deel 70, 144 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-09-08 at 12.28.26Het raadsel van Londen – Geronimo Stilton
Hardcover, deel 70, 192 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Lees de recensie van dit boek hier >>>>

 

 

Hieronder kun je een beetje een indruk krijgen van de verschillen tussen de Makkelijk Lezen editie (links) en de ‘gewone’ editie (rechts) van Het raadsel van Londen van Geronimo Stilton:

Screenshot 2014-09-14 at 09.49.33 Screenshot 2014-09-14 at 09.41.58

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …