Inenten tegen rotavirus

Buikloop is voor baby en ouders erg vervelend. Niemand zit daar natuurlijk op te wachten. Vaak wordt buikloop veroorzaakt door een virus genaamd Het Rotavirus. Nu er een onderzoek gedaan of het vaccineren tegen dit virus nut heeft en het kind hierin begeleid dit virus uit het lichaam te houden.

Dit is erg positief uitgepakt. In België hebben ze als eerste land in Europa de vaccinatie tegen het rotavirus gebruikt en dit had meteen effect. Baby’s die dit vaccin krijgen, zullen ingeënt worden in de 8ste week, de 14de week en eventueel de 16de week van hun leventje (hangt af van het gebruikte vaccin).

In het onderzoek hebben ze twee jaar lang twee verschillende groepen baby’s met elkaar vergeleken. Een groep met kinderen die wel ingeënt waren en een groep kinderen die niet ingeënt waren. Hieruit is gebleken dat het inenten tegen het virus wel degelijk effect heeft op de gezondheid van het kind.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Mathieu Pater promoveert op onderzoek naar muziektherapie voor jongeren en kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Met het verdedigen van zijn proefschrift “Music therapy for children with Autism Spectrum Disorder: development …