Schaapje, Schaapje, heb je mooie wol?

Aan het begin van de zomer worden alle schapen geschoren, behalve Sandra. Zij is nog jong, dus haar vacht is nog niet dik genoeg. Schaapje, schaapje, heb je mooie wol? schetst het daaropvolgende levensjaar van Sandra. Haar vacht groeit en groeit, en daarmee ook haar ego: als andere dieren vragen of zij wat van haar mooie wol mogen, antwoordt ze steeds “nee”. Totdat een uil haar een wijze les leert.

Knister en Eve Tharlet werkten eerder samen voor het succesvolle Beloofd is beloofd. Knister (Ludger Jochmann) gaf les toen hij begon met het schrijven van kinderliedjes. Die liedjes werden steeds langer en groeiden uit tot een boek. Sinds 1978 is hij schrijver, o.a. van de verhalen over Heksje Lilly. Inmiddels zijn er meer dan 40 verhalen van zijn hand verschenen.

Eve Tharlet studeerde op de school voor decoratieve kunsten in Straatsburg, Frankrijk. Sinds 1981 publiceerde ze boeken, waarvoor ze vele prijzen heeft gekregen. In Nederland is zij vooral bekend van de boeken over Paultje.

Recensie

Schaapje, schaapje, heb je mooie wol? Is een leuk prentenboek voor peuters en kleuters. Er staan hele grote en mooie prenten in. Het verhaal is grappig en origineel. Het boek is ook nog leerzaam. Aan het einde van het boek staat er stap voor stap beschreven hoe je van de wol op een schaap garen kunt gaan maken. Bij de uitleg staan ook plaatjes om het voor kinderen nog duidelijker te maken. Leuk!

Schaapje, Schaapje, heb je mooie wol? – Eve Tharlet & Knister
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken

Share

About Pien

info@trotsemoeders.nl'

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …

Share
Share