De ontvoering van Mona Lisa

De ontvoering van Mona Lisa is een groot boek, gedrukt op karton en vrijwel zonder tekst. Het schilderij Mona Lisa is in Parijs gestolen door vijf boeven: Eend, Tutu, Chef, Gigi en Vos. We weten wie de boeven zijn en we weten ook welke twee agenten, Rat en Wolf. hen op de hielen zitten, maar lukt het om ze te pakken te krijgen? De boeven vluchten van Parijs naar Berlijn om vervolgens via Rome, Londen en Barcelona in Amsterdam uit te komen en uiteindelijk weer in Parijs te belanden.

Iedere dubbele pagina speelt zich in een andere stad af. De vijf boeven zijn op iedere pagina terug te vinden, net zoals de twee agenten en de Mona Lisa. Maar ook een kunstschilder, die in iedere stad een beroemd schilderij namaakt, de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en heel veel andere verhalen. In het boek zit een mooie boekenlegger waarop uitgelegd is wie en wat je allemaal kunt zoeken. Ook wordt er een tipje van de sluier van alle andere verhalen in het boek opgelicht.

Mijn dochter van 6 jaar voelde zich even te oud voor het boek, maar ze pakte het toch al vrij snel van de stapel. We zijn met z’n tweeën lang bezig geweest om alles en iedereen terug te vinden. Opgeven was er niet bij, noch bij haar, noch bij mij. We hebben ons in de eerste ronde beperkt tot het vinden van boeven, Mona Lisa, agenten en kunstschilder, de andere verhalen bewaren we voor de volgende keer.

De ontvoering van Mona Lisa is een leuk boek om vele keren met je kind te bekijken en samen op zoek te zijn. Het biedt voldoende stof tot praten en vertellen, er is namelijk echt waanzinnig veel te zien in het boek. En als je je wilt beperken tot de aangegeven zoekopdrachten is dat ook geen probleem, ook daar ben je lang genoeg mee bezig.

De ontvoering van Mona Lisa – Maayken Koolen
Prentendoeboek, hardcover, 14 pagina’s, Clavis B.V.B.A.
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share