Pluk redt de dieren [luisterboek]

Screenshot 2014-05-17 at 17.03.28Deze week is het zowel de Week van het Luisterboek als de Annie M.G. Schmidt week, die deze week in het teken staat van Pluk van de Petteflet. Eerder al is op deze website de voordelige paperback editie van deze klassieker gerecenseerd <klik hier voor de recensie> en het luisterboek van het verhaal van Pluk van de Petteflet <klik hier voor die recensie>. Nu was het tijd voor het luisterboek “Pluk redt de dieren”.

Recensie

Zoals je in de recensie van het luisterboek van Pluk van de Petteflet kon lezen, hebben we de 5 CD’s van dit verhaal tijdens de heenweg naar Disneyland Parijs en tijdens een gedeelte van de terugreis beluisterd. Het boek van Pluk van de Petteflet is ons ook erg vertrouwd, maar “Pluk redt de dieren” kenden mijn dochter (7) en ik nog niet.

Het verhaal wordt, net zoals bij het luisterboek van Pluk van de Petteflet, voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. Omdat we net klaar waren met dit luisterboek, verwachtte ik een soort van vervolg, maar “Pluk redt de dieren” gaat niet naadloos door waar Pluk van de Petteflet gestopt is. Het is een op zich zelf staand verhaal, maar wel met alle bekenden uit Pluk van de Petteflet.

Screenshot 2014-05-17 at 14.41.50Wat ook even wennen was, was dat er op deze luister CD’s af en toe geluiden te horen zijn, zoals een bel, een deur die opengaat. Dat was bij Pluk van de Petteflet niet dus de eerste keer dacht ik even dat er iets mis was met de auto en dat daar het geluid vandaan kwam….

De stem van Flip van Duijn is ook bij deze CD’s zeer aangenaam om naar te luisteren en de toegevoegde geluiden voegen nog een beetje toe aan het luisterplezier. Maar het leukst blijft natuurlijk het verhaal. Ook hier weer typisch Annie M.G. Schmidt wat garant staat voor genieten, zowel voor mijn dochter als voor mij.

Het verhaal in het kort: In de Petteflet woont niet alleen Pluk met zijn kraanwagentje, maar ook het nogal wilde jongetje Spijtebijt. Pluk en Spijtebijt zijn op een dag op bezoek in een heel erg grote kas. Daarin experimenteert de Weerman met verschillende klimaten. Het is net een reuzegroot Artis maar dan onder glas.

Maar Spijtebijt is lastig. Daardoor rijdt de Weerman per ongeluk met zijn jeep dwars door een grote ruit, die twee klimaten scheidt. Wat nu? Pinguïns in de tropen, sneeuwstormen over bibberende olifanten… Zo worden alle dieren ziek! De Weerman moet zo vlug mogelijk de klimaten herstellen. En intussen helpt Pluk de dieren aan een geschikt logeeradres. Wat een hoop werk is dat!

Genoten hebben we van Spijtebijt, die -doordat hij is opgegroeid bij twee beren- snel zijn tanden in iemand zet wanneer hij boos wordt. Zoals altijd zijn “stoute” kinderen niet verkeerd bezig bij Annie M.G. Schmidt, maar dat je niet moet bijten, wordt wel duidelijk. Het inzicht in zijn eigen gedrag wat hij uiteindelijk kreeg, vond ik bijzonder mooi gevonden.

Wanneer je dit boek van Annie M.G. Schmidt nog niet kent, is het zeker aan te raden om deze luisterCD’s aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten (nog geen tientje bij bol.com) en dit is weer echt een verhaal wat niet verveelt en wat in de auto nog vaak zal worden afgespeeld!

Pluk redt de dieren – Annie M.G. Schmidt / Fiep Westendorp
Luisterboek, 2 CD’s, 115 minuten, uitgeverij Querido
Voorgelezen door Flip van Duijn.
Bestel dit luisterboek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …