Het monstertje onder het bed

Een lief klein monstertje kan niet slapen.
Hij is bang voor het mensje
Dat elke avond op zijn bed ligt.
Snel roept hij zijn vader voor hulp.

‘Het monstertje onder het bed’ is een gedicht van cabaretier en illustrator Silvester Zwaneveld en is als gesproken tekst eerder verschenen in de Theatervoorstelling ‘Silvester Alone’.

Recensie
Het monstertje onder het bed brengt op een grappige manier de angst van kinderen naar voren. Want welke ouder kent nu niet het probleem dat zoon of dochter bang is ’s avonds in bed. In het donker ziet alles er toch anders uit en veel kinderen hebben een periode waarin ze bang zijn voor spoken of monsters. In dit boek is er echter geen kind dat bang is… Het is juist het monstertje dat bang is voor de mens.

De verhaallijn is simpel en herkenbaar, juist door de eenvoud en het feit dat het precies de angst laat zien van jouw kroost. De prenten hebben een blauwpaarse achtergrond, wat de avond duidelijk laat zien. Maar doordat het monstertje en zijn papa opvallend gekleurd zijn, hebben de illustraties toch voldoende kleur gekregen. Speelse tekeningen die laten zien dat er niets is om bang voor te zijn.

Mijn meisje heeft gelukkig niet echt veel last gehad van deze “ik kan niet slapen momenten,” maar dat maakt het verhaal niet minder leuk. Ze geniet van het boek dat op rijm is geschreven. De geruststellende woorden van papa monster vind ze hilarisch: “mensen bestaan niet.” Aan het einde van het boek wacht je nog een onverwachte wending aan het verhaal. Wat het is verklap ik niet, maar je blijft daardoor waarschijnlijk wel het boek keer op keer pakken!

App
Ben je in het bezit van een iPhone of iPad? Dan is het wellicht leuk om de app “het monstertje onder het bed” aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor slechts 79 cent download je de app. Kinderen kunnen in deze app kiezen of ze het verhaaltje zelf willen lezen, er voorgelezen moet worden of dat ze het liedje over dit monstertje graag willen horen.


Het monstertje onder het bed – Silvester Zwaneveld
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Uitgeverij Nanda
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share