Kinderboekenweekfeest bij Bol.com

imageOp woensdag 5 oktober 2016 begon de Kinderboekenweek 2016 en speciaal ter ere van dit grote boekfestijn organiseerde Bol.com een groot feest voor kinderen.

Nu had ik het geluk om hier samen met onze drie kinderen bij aanwezig te zijn. Xavi (6 jaar) zit inmiddels in groep 4. Hij is heel erg goed in lezen en heeft er ook heel veel plezier in. Onze tweeling van 3, Yuna en Quint, gaat niet slapen voordat er eerst een boekje wordt voorgelezen. Hoe leuk is het dan om naar een feestje te gaan dat met boeken te maken heeft, maar waar vooral veel leuke activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën worden georganiseerd?

Wat konden we hier verwachten? Nieuwsgierig als ik ben, heb ik uiteraard gelijk even wat gegoogled en zo zag ik dat ze dit al vaker hadden gedaan en dat er verschillende voorstellingen zijn en dat de kinderen kunnen knutselen en schilderen. En … er zou ook wat lekkers te vinden zijn, dus genoeg dingen om bij hen alle drie punten te scoren en ze enthousiast mee te krijgen naar Utrecht.

image image

Bij Bol.com aangekomen kregen alle kinderen een keycord om met eraan een stempelkaart en er werd ze vertel dat ze moesten proberen om aan zes stempels te komen, zodat ze naar huis konden met een mooie goodiebag. Dat was niet aan dovemans oren besteed, want ze gingen direct fanatiek aan de slag. We liepen als eerste langs de insecten, hier mochten ze met een speciaal brilletje zien hoe het is om facetogen te hebben en daarna proberen om een insect na te tekenen. Ze hebben het eventjes geprobeerd, maar waren enorm snel afgeleid door de lekkere snoepjes op tafel. Oke, de eerste stempel was in the pocket.

image

Bovenaan de trap mochten ze bij de limonadefabriek zelf limonade maken dus dat was natuurlijk super voor ze. Daarna was het een beetje zoeken wat we het beste konden doen, want het was behoorlijk druk, bij ieder pleintje was maar een beperkt aantal zitplekken en ik wilde ze toch wel graag alle drie bij elkaar houden. We zijn even gaan kijken bij de Peppa Pig voorstelling, terwijl Xavi ging kleuren bij de bekendste muis van der wereld, Geronimo Stilton. We wilden graag op de foto, maar waren net te laat.

image

Die pech hadden we deze dag wel meer, want toen wij aan wilden schuiven bij Rudolph van Veen om cupcakes te versieren, bleken deze allemaal al op te zijn. En ook bij het pleintje ernaast, bleken er geen schorten meer te zijn om te kleuren. Je begrijpt het, dat waren drie teleurgestelde kindjes, dus zijn we maar even naar buiten gegaan om ze wat te laten spelen en uit te laten leven. Konden we gelijk even bij de paardjes kijken die kunstjes konden doen, dus dat waren twee vliegen in een klap!

image image

Ze vonden het daarna op zich wel prima allemaal en bleven het liefst gewoon buiten spelen. Ik dacht ‘kom nou maar even, we lopen nog even een rondje en gaan daarna wel weg’.
Maar zoals het dan natuurlijk altijd gaat, toen vonden ze het opeens super leuk bij Peppa waar gepuzzeld mocht worden en ze rozijntjes konden eten. De rest van de tijd hebben ze lief doorgebracht bij Julia Woning waar ze konden tekenen en aquarelleren. Wat vooral nog bij Xavi indruk heeft gemaakt, was het verhaal van Spekkie en Sproet (waaronder Spion uit de lucht), waar de auteur Vivian den Hollander zelf vertelde over deze twee speurneuzen en er tegelijkertijd werd getekend door de illustrator van deze boekenreeks, Juliette de Wit.

image image

Langzaamaan merkten we dat de meeste mensen gingen opruimen en de kinderen met hun ouders weer richting huis gingen, dus ook voor ons was dit feestje afgelopen. De kinderen hebben genoten van een gezellige middag en waren ondanks wat kleine teleurstellingen en wat momentjes van verbazing, bijvoorbeeld toen er geen popcorn en ijs bleek te zijn maar wel bleekselderij 😉 allemaal blij en tevreden. Vooral toen we net voor het weggaan ook nog zo’n prachtige goodiebag kregen! We kunnen thuis weer gezellig met z’n allen gaan lezen!

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …