Angel Sand: binnenspeelzand in pastelkleuren [recensie]

angel-sand-trotse-moedersAngel Sand is een nieuw merk binnenspeelzand. Angel Sand is superzacht! Ook kun je er de mooiste dingen mee bouwen en vormpjes mee maken, net zoals klei, maar je hebt er geen water bij nodig. Angel Sand droogt niet uit en wordt niet hard, het blijft altijd zoals het is hoevaak kinderen er ook mee spelen. Angel Sand is antibacterieel, niet giftig en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Spelen met Angel Sand stimuleert creativiteit en verbetert concentratievermogen en (fijne)motoriek.

Recensie
Hoe groter de doos waarin recensie-items arriveren, des te groter de gretigheid waarmee de kinderen willen weten wat er in zit. Je zou er bijna een wiskundig model op los kunnen laten. Dit keer hadden ze echter pech. Ik wilde de doos van OutdoorKids.nl (wist uiteraard wat er in zat) pas openen, wanneer er ook direct tijd was om ermee aan de slag te gaan.

Screenshot 2015-01-24 at 12.17.50 Screenshot 2015-01-24 at 12.18.16

Die gelegenheid deed zich gisteren voor. Mijn tweeling (8) hadden allebei een vriendje / vriendinnetje meegenomen uit school om mee te spelen/logeren. Ik had dus een compleet test-team. En -zoals ik al had verwacht- waren de reacties na het openen van de doos enorm enthousiast. Kreten als “vet” en “cool” horen daar kennelijk bij.

Screenshot 2015-01-24 at 12.19.44

De kleuren werden meteen verdeeld: de meisjes gingen voor roze en oranje, de jongens voor grijs en blauw (geel werd bewaard voor mijn oudste zoon, die nu niet meedeed). Screenshot 2015-01-24 at 12.18.41 Screenshot 2015-01-24 at 12.18.56Twee aan twee gingen ze aan de slag. Eerst voorzichtig, duidelijk om kennis te maken met het materiaal, maar later steeds creatiever.

Prachtig om te zien: er werden vormen gemaakt, er werden fantasieverhalen gecreëerd, er werd samengewerkt om nog grotere dingen te kunnen maken en er werd geëxperimenteerd met het materiaal.

Angel Sand is een soort combinatie van zand en klei. Het voelt heerlijk zacht aan, je kunt het kneden en er vormen van maken, en daarna is het weer opnieuw te gebruiken. Omdat het niet uitdroogt gaat het lang mee. Het geeft weinig troep omdat de kinderen zelf het gemorste Angel Sand willen opruimen zodat het niet in de stofzuiger belandt. En de restjes die blijven liggen zijn eenvoudig met een vochtige doek van de tafel te verwijderen.

Screenshot 2015-01-24 at 12.19.23 Screenshot 2015-01-24 at 12.20.14 Screenshot 2015-01-24 at 12.22.50

Wat ook een voordeel is van dat het niet uitdroogt, is dat creaties kunnen blijven liggen tot bijvoorbeeld opa en oma ’s avonds komen. Bij klei heb je dan meteen onbruikbaar harde stukken, dit zand ruim je (nadat het bewonderd is), gewoon weer op. Bij het pakket wat wij ter recensie kregen, zit een ruime kunststof bak, met deksel. Dat was meteen handig omdat er 4 kinderen tegelijk speelden en er ook op het deksel gebouwd kon worden.

Screenshot 2015-01-24 at 12.20.00 Screenshot 2015-01-24 at 12.20.27 Screenshot 2015-01-24 at 12.21.46

In de bak past het Angel Sand, alle bijgeleverde vormpjes en schepje etc ruim en er zit een deksel op met vrolijke afbeeldingen. Zo is het Angel zand eenvoudig op te ruimen en ook snel weer te pakken.

Screenshot 2015-01-24 at 12.23.10 Screenshot 2015-01-24 at 12.21.22

Vanmorgen gingen de kinderen er direct weer mee aan de slag. Mijn dochter en haar vriendinnetje (die was blijven logeren) gingen een heel strand maken en mijn oudste maakte, geïnspireerd door de sneeuw buiten, een sneeuwman en later een toevoeging voor het strandtafereel.

Screenshot 2015-01-24 at 12.26.43  Screenshot 2015-01-24 at 12.27.00

Een goed teken dat ze er direct weer mee gingen spelen! Dit zand is echt niet alleen leuk voor jongere kinderen (vanaf 3 jaar) maar ook oudere kinderen, die zich te groot voelen voor de zandbak, kunnen zich hier mee vermaken.

Screenshot 2015-01-24 at 12.25.16Angel Sand “plakt” niet zo goed als klei of nat zand, maar dat is niet erg, want deze materie vraagt van de kinderen om andere technieken om het zo te krijgen als ze het willen hebben, en dat is erg leerzaam. De kleuren zijn mooi (pastel) maar net zoals bij klei mengt het natuurlijk snel.

Screenshot 2015-01-24 at 12.21.33Je kunt er (net zoals bij klei) voor kiezen om alle kleuren apart te laten gebruiken. Dit heb ik in eerste instantie ook gevraagd aan de kinderen: ieder een eigen kleur, maar al snel vonden de jongens dat hun blauw en grijs-wit bij elkaar moest om een groter kasteel te kunnen maken. Prima natuurlijk, maar realiseer je wel dat het daarna niet meer te splitsen is!

De andere kleuren zijn nu nog redelijk apart, maar ik vermoed dat er over een tijdje één grote bal Angel Sand voor iedereen beschikbaar is. Ik heb geen idee hoe de eindtint wordt, maar het wordt vast vrolijk en het zal aan het spelplezier niets afdoen.

Screenshot 2015-01-24 at 12.25.28Mijn kinderen (en hun vrienden) hebben nu al enorm veel plezier gehad en ook wanneer er jongere kinderen komen spelen is het leuk om deze doos Angel Sand voor de dag te halen zodat de kleintjes gewoon met de grotere kinderen met hetzelfde speelzand kunnen spelen, ieder op zijn/haar eigen manier. Bijzonder leuk, vooral tijdens de dagen waarop buiten spelen geen optie is.

Angelsand Big Pack met afsluitbare opbergbak
Angel Sand, speelzand voor binnen
Bestel dit pakket hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share