Smart Home in de babykamer? – Handige tips

Sta je op het punt om te beginnen met het inrichten van je babykamer? Overweeg het eens om met Smart Home producten aan de babykamer toe te voegen! Er is tegenwoordig een uitgebreid en divers aanbod op het gebied van Smart Home. Zo ook producten waarvan je aanvankelijk niet zou verwachten dat deze geschikt zijn voor een babykamer! In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe je Smart Home producten kunt gebruiken in de babykamer.

Slimme beveiligingscamera als babyfoon
Babyfoons bestaan al decennia lang en zijn nog steeds enorm relevant. Waar je vroeger enkel het geluid van een baby kon monitoren, is het nu ook al mogelijk om hierbij beeld te monitoren. Dit zijn gewoon ‘moderne babyfoons’. Vergelijkbaar met deze babyfoons, zijn de slimme beveiligingscamera’s voor binnen. Een aantal van deze camera’s hebben alle functionaliteiten die nodig zijn om jouw lieverd in de gaten te houden, waar je ook bent.

Een goed voorbeeld is de slimme thermostaat. Handig te bedienen op afstand en goed in te stellen op jouw wensen en dagindeling.

Ook een slimme babyfoon met camera is fijn. Je kunt altijd je baby bekijken. De camera is ook voorzien van beeld- en geluidsensoren, hierdoor kun je notificaties instellen op je smartphone als bijvoorbeeld je kindje huilt.

Normaal gesproken heb je niks meer aan een babyfoon, zodra je kind oud genoeg is. Dit is misschien wel het allergrootste voordeel aan een slimme beveiligingscamera, deze kun je namelijk blijven gebruiken!

Slimme lampen in de babykamer
Je zult merken dat je vaak handen tekort komt zodra je baby is geboren. Het ene moment ben je weer bezig met luiers, het andere moment ben je weer bezig met voeding. Kortom, het is de hele dag (en nacht) rennen voor je prinsje of prinsesje. De slimme lampen van 50five zouden je hierbij kunnen ondersteunen. Als je namelijk speciale lichtschemas maakt voor de verschillende handelingen. Tijdens het middagdutje wordt het licht automatisch gedimd, wanneer de luier moet worden verschoond zal het licht feller worden. Dit kan via een tijdschema, maar je kunt er ook voor kiezen om de Hue lampen te bedienen met je stem. Je kindje zal ook een goed slaapritme krijgen wanneer je een dagelijkse routine hebt voor de slaap momenten.

Ook voor de slimme lampen geldt weer: deze blijven relevant, zelfs als je baby een stukje ouder is. Je kunt ze bijvoorbeeld in een andere kamer plaatsen of juist als nachtlampje voor je kind!

Smart Home en een babykamer? – Conclusie
De grote conclusie is dat Smart Home producten zeker toegevoegde waarde kunnen hebben voor een babykamer. Je kunt namelijk de nieuwste technologische snufjes in huis laten samenwerken zodat zowel jouw leven als dat van je kindje een stuk comfortabeler worden. Daarbij is het een groot voordeel dat je deze producten ook voor de lange termijn toegevoegde waarde blijven bieden en dat je (bijna) alles met elkaar kunt verbinden.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Van baby- naar kinderkamer in 3 stappen!

Je kleine lieve baby’tje is nu eindelijk veranderd in een kleuter die ontzettend bijdehand kan …