Muis gaat naar de stad

Muis en Kees gaan een weekend logeren bij Dotty in de stad. Er zijn hoge gebouwen en veel auto’s. En er zijn heel veel winkels en een prachtige speelgoedwinkel!

Recensie:
Muis is bij veel peuters en kleuters geliefd en dat is geen wonder. De bontgekleurde prenten, de leuke karakters en de alledaagse verhaaltjes maken de verhalen heel toegankelijk. Samen met mijn dochter nestel ik me op de bank en begin ik met voorlezen.Voor kinderen die in een stad wonen, zal muis gaat naar de stad heel herkenbaar zijn. Andere kinderen kunnen op deze manier een goede indruk krijgen van de drukte in de stad. Oversteken bij het voetgangerslicht wanneer deze op groen staat, de metro en de grote speelgoedwinkel en het risico elkaar kwijt te raken… Het komt allemaal aan bod en in dit kleurrijke verhaal.

Muis gaat naar de stad is een boek uit de serie “Een hoe is dat?” en geeft kinderen een realistische en duidelijk beeld van het leven in de stad.

Muis gaat naar de stad – Lucy Cousins
Prentenboek, Hardcover, 28 pagina’s, J.H. Leopold
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Een muizenavontuur
Net op tijd..  
Zo doe je dat

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share