Lizzy gaat los

Lizzy, een persoonlijk assistent in een vooraanstaand PR bureau in Londen heeft al twee jaar geen seks meer gehad en leidt een zeer voorspelbaar leven.

Tijdens een avond waar behoorlijk wat flessen Rosé op de rekening staan belooft ze haar, veel wildere, beste vriendin Lulu om daar iets aan te doen. Via haar baan beland ze in een neprelatie met een bekende komiek die elke week in de roddelbladen staat met een ander meisje.

Het is haar taak om hem van de drank en drugs af te houden terwijl de roddelbladen denken dat zij zijn brave nieuwe vriendin is. Ze gaat in deze rol iets te ver en raakt verwikkeld in een echte relatie met de losbandige komiek, als dat maar goed gaat. Lizzy gaat goed los!

Recensie
Het is jammer dat het boek voor de ervaren chicklitlezer weinig verrassends biedt. De heldin kent haar uiteindelijke prins op de eerste pagina al maar ziet hem dan nog niet zo. De goede vriendin die een wild leven leidt laat zich temmen door een bijzondere man.

De wilde relatie in het midden zorgt voor veel spanning en sensatie maar blijkt toch niet te zijn wat onze hoofdpersoon nodig heeft. Aan het einde komt het allemaal goed.

Maar maakt dat uit? Lezen we deze boeken omdat we literair uitgedaagd willen worden? Nee, en de ervaren chicklitlezer weet dat het allemaal niet uitmaakt als er maar een leuke achtergrond is waartegen deze clichés zijn uitgewerkt. Dat is bij “Lizzy gaat los” leuk gedaan.

Door de achtergrond van een PR bureau hebben de verhaallijnen een leuke sfeer en zijn de bizarre dingen die af en toe gebeuren zelfs geloofwaardig. De schrijfster weet haar hoofdpersoon het merendeel van de tijd goed nuchter te houden in de wereld van paparazzi en bekendheden.

Zelf had ik graag nog meer gezien van de seksueel losbandige komiek die gebaseerd lijkt te zijn op Britse komiek Russel Brand. Hij was zo heerlijk absurd en voor mij het hoogtepunt in het boek.

Heb je genoten van de boeken van Sophie Kinsella en boeken als “Dagboek van een nanny” dan zal je dit boek met plezier wegwerken. Het leest heerlijk makkelijk weg en is zeer geschikt voor een middagje strand of een regenachtige avond op de bank.

Verwacht alleen niet dat je erg veel verrast zult worden, het boek houdt zich ondanks de vele referenties aan chicklitclichés aan alle regels van het genre. Als je het niet erg vind om halverwege het boek al door te hebben wat er aan het einde gebeurt dan zal je er zeker van genieten.

Het is eerder een hamburger dan een sterrengerecht maar zeker geen vieze hamburger.

Lizzy gaat los – Pippa Wright 
Chicklit, paperback, 333 pagina’s, the house of books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Lana van Leeuwen

info@lanavanleeuwen.nl'
Slechte huisvrouw met ambities, ooit zal het huis blinken. Maakt radio, tv en lekkere taarten. Verliest zichzelf in huisvrouwenhandboeken uit de jaren 50 maar eist wel dat man de afwas doet. Moeder van een kleine babyman.

Check Also

Vintage verliefd

Nikki heeft nooit enige moeite gedaan om een opleiding te volgen, een baan te zoeken …

Share
Share