Stokke Flexi Bath

Ik ben dol op het merk Stokke. Stokke associeer ik persoonlijk al snel met hun robuuste en tijdloze kinderstoelen. Ze zijn makkelijk in gebruik en een hit onder veel jonge ouders. Ook de Stokke kinderwagen is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en oogt degelijk en prettig.

Ik was dan ook blij verrast toen ik te horen kreeg dat Stokke de Flexi Bath heeft overgenomen en nu in haar collectie heeft. De Stokke Flexi Bath is een opvouwbaar plastic badje en zou dus heel handig zijn voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie of thuis wanneer je niet zo groot  behuisd bent of geen bad in de badkamer hebt staan. Nou is dat laatste precies hetgeen dat bij mij al jaren een doorn in het oog is. Wij wonen in een huurwoning waar we niet  van plan zijn eeuwig te blijven wonen en daar is dus geen badkuip. Eentje plaatsen voor ’the time being’ vond ik een onnodige investering en dus zit ik nu met twee kleine kindjes al 3 jaar zonder bad. Mijn oudste dochter van inmiddels ruim 3 jaar baadt nog steeds in het babybadje waar ook de jongste telg van 8 maanden in gewassen wordt. Al 3 jaar irriteer ik mij aan dat lelijke badje en is het een sta in de weg. Maar mijn peuter is nou eenmaal dol op badderen en dus staat hij tot op de dag van vandaag in de badkamer te prijken.

En dan is daar het Stokke Flexi Bath (verkrijgbaar vanaf € 39,-). De tekst op de site en het bijbehorende filmpje is in ieder geval veelbelovend. Ideaal ook dat er een Newborn Support (oftewel een babyzitje, verkrijgbaar vanaf € 14,95) bij gekocht kan worden, zodat ik mijn handen vrij heb en mijn rug wat ontlast wordt. De prijs spreekt mij ook aan. De meeste producten van Stokke hebben zo hun prijskaartje, maar dit vind ik nog absoluut betaalbaar en te vergelijken met andere badjes en baby-inzetjes.

De eerste avond is de eer aan de baby. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo’n succes. Allereerst mis ik een standaard waar ik inmiddels zo aan gewend ben. Alles moet op de grond staan en dus heb ik na een minuut al last van mijn rug. Ik kan haar ook echt niet loslaten in de babyzit, wat in onze andere wel kan. Ik mis de ‘steun’ tussen de beentjes waardoor ze niet weg glijdt. Ik vind het namelijk altijd fijn om een klein beetje babyolie in het badje te gebruiken maar bij dit zitje, glijdt ze dan helemaal er onderuit en met haar hoofdje onder water. Niet echt wenselijk…

De volgende avond mag mijn oudste kind een poging wagen. Zij kan al een hoop zelf en dan maakt het niet zoveel uit dat er geen standaard bij zit. Met haar 3,5 jaar begint ze wel echt wat te groot te worden voor het bad. Hij is dan ook bedoeld voor kinderen tot 4 jaar. Zij lijkt het zelf wel prima te vinden en ik moet beamen dat het voor haar leeftijd en net iets jongere kinderen inderdaad een prima alternatief  is wanneer je geen groot bad tot je beschikking hebt. Voor een dreumes of peuter dus.

Ik moet zeggen dat het badje wel gebruiksvriendelijk is en inderdaad zeer ruimte besparend wanneer hij is opgevouwen. Echt heel plat en licht vind ik hem echter niet. Dus of ik hem mee zou nemen in een toch al veel te volgestouwde auto richting de camping, vraag ik me af. Wat wel handig is, is de stop op de bodem, waardoor je het water er weer gemakkelijk uit kan laten stromen.

Gematigd enthousiast ben ik dus over de Stokke Flexi Bath

 

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Naïf – plasticvrije verzorgingsproducten voor moeder en kind

Als Trotse Moeder van 3 prachtige kinderen heb ik een ontelbare hoeveelheid gezichtsdoekjes gebruikt. Thuis …