Vos laat los [spel-recensie]

vos-laat-los-goliath-spel-recensie-copyright-trotse-moeders-2Het doel bij Vos Laat Los is om je kippenhok zo snel mogelijk te vullen met kippen. Gooi de dobbelsteen en stop het aantal kippen, als op de dobbelsteen staat aangegeven, in de broekzak van de vos en druk één keer op zijn hoofd. Doe dit net zo vaak totdat zijn broek afzakt en pak dan met één hand één kip tegelijk en leg deze in je kippenhok. Wie als eerst zijn / haar kippenhok vol heeft, heeft gewonnen.

Recensie
Vos laat los is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2016 in de leeftijdscategorie 4 & 5 jaar. En dat is ook echt een leeftijd waarop dit spel leuk is.

In het spel Vos Laat Los staat een vos centraal die een ruime broek aanheeft. Door te dobbelen zie je hoeveel “kippen” er in die broek gestopt mogen worden. Daarna druk je op de kop van de vos. En dat is spannend, want op een willekeurig moment, zakt de broek van de vos af en rollen de kippetjes over tafel. En die moet je dan zo snel mogelijk zien te pakken!

vos-laat-los-recensie-copyright-trotse-moeders-1Ik heb het gespeeld samen met twee vijfjarige kinderen en dat ging prima. Er grappig om te zien hoe spannend ze het vinden! En wanneer die broek dan afzakt, zijn ze in eerste instantie zo verrast (en moeten ze zo lachen) dat het kippetjes-pakken op de tweede plaats komt!

Toen een oudere jongen mee wilde doen, was het evenwicht verstoord: hij wilde graag winnen en ging enorm snel alle kippen verzamelen. Wel handig dus om het met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd te spelen!

Wat alle kinderen, ook de oudere, en ik zelf trouwens ook, briljant vonden was hoe snel de broek van de vos verdwijnt. Je ziet hem nauwelijks wegschieten, dat is echt heel knap gemaakt en ook na een groot aantal keer spelen, werkt het mechanisme erachter nog prima. Het spel duurt niet lang, is vrolijk en kan dus erg vaak gespeeld worden. Bij ons is het in ieder geval een groot succes!

Vos laat los
Spel, Goliath, 2-4 spelers, 4-11 jaar
Genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2016
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big …

Share
Share