Het leven van een loser – deel 9: Flutvakantie

leven-loser-9-flutvakantie-trotse-moedersHet nieuwste deel van de boekenserie “Het leven van een loser” gaat natuurlijk weer over Bram Botermans. Hij vindt zichzelf – zoals altijd – perfect! Dit keer is het zomervakantie en gaat de familie Botermans op reis. Gezellig. Maar na een veelbelovende start gaat er al snel van alles mis. Een onverwachte cursus Spaans, smerige hotelkamers, een stinkvoetenwedstrijd met een biggetje als hoofdprijs… Misverstanden stapelen zich op en het wordt weer een flinke chaos. Wat een heerlijke vakantie had moeten worden, verandert in een ramp die Bram nooit zal vergeten…

Recensie
De boeken van Het leven van een loser spreken altijd aan. Bram komt in situaties die herkenbaar zijn, hoe absurd ze soms ook zijn. IMG_5283Door de spottende schrijfstijl balanceer je als lezers continu op medelijden en een lach om Bram en zijn familie.

Ook met dit boek hoor ik mijn dochter van 10 jaar continu gniffelen tijdens het lezen. Zij leest zelf vooral de boeken van Het leven van een muts, de meisjes variant van deze boekenserie. Maar ook als meisje leest ze deze jongensvariant met heel veel plezier weg. Met zoveel plezier dat het boek in rap tempo uit is.

Dit komt door het leesplezier, maar ook doordat deze boeken zo geschreven zijn dat ze makkelijk leesbaar zijn. IMG_5280Geen ingewikkelde zinsconstructies en moeilijke woorden worden gebruikt. Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van beelden tussen de zinnen door. Echt een boek om kinderen aan het lezen te krijgen!

Flutvakantie gaat dus over de vakantie van Bram en zo aan het begin van de zomer is dit natuurlijk een zeer aansluitend onderwerp. Bram belandt in hotels, zit aan het strand, gaat naar een pretpark en staat in de hitte in de file. Ook voor kinderen die niet op vakantie gaan of juist in een tent zitten op een camping zijn dit onderwerpen die erg herkenbaar zijn. En dat verhoogt het leesplezier extra!

Al met al een boek waar je jouw zoon of dochter een groot plezier mee doet. Al moet je er wel rekening mee houden dat ze het razendsnel uit hebben. Aan alleen dit boek hebben ze op vakantie dus niet genoeg…

Het leven van een loser- deel 9: Flutvakantie – Jeff Kinney
Bekijk op bol.comLeesboek, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

flutvakantie leven van een loser

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share