Lily in Parijs

coverIn dit prentenboek gaat het ondernemende meisje Lily naar Parijs. Daar bezoekt ze haar neefje Paul. Samen speuren ze door de mooie wereldstad op zoek naar
een vreemd mannetje dat over de daken zwerft. En waar is Pauls lievelingskat gebleven?

Recensie
Wat is Lily in Parijs een ontzettend leuk kijk- en zoekboek! Het allerleukst vond ik, voordat ik het boek überhaupt had open gedaan, de reactie van mijn jongste dochter van negen: ‘Dat is een leuk boek en daar gaan we samen in zoeken mama!’ Een paar jaar geleden mochten wij De ontvoering van Mona Lisa recenseren en daar doet dit boek qua concept absoluut aan denken.

IMG_4714
Wat als eerste opvalt bij Lily in Parijs is dat het heel kleurrijk is. Het boek speelt zich volledig in Parijs af en alle bekende highlights zie je terug: de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Sacré-Coeur, het Louvre, het Centre Pompidou, … En je ontmoet bijvoorbeeld personen uit de (Franse) geschiedenis, zoals de Zonnekoning en Napeleon.

IMG_4717
Hoofdpersoon is Lily, die haar neefje Paul in Parijs bezoekt. De rode draad in Lily in Parijs is het grijze mannetje, dat iedere keer weer opduikt en waarvan Lily en Paul zich afvragen wie dat is en wat hij aan het doen is. Gelukkig kom je daar aan het einde van het boek ook achter!

IMG_4713

Op iedere pagina staan een paar regeltjes tekst. En die tekst is vooral bedoeld om je een korte opdracht te geven: ‘zoek de vijf grijze katten’ bijvoorbeeld.

Je kan Lily in Parijs op verschillende manieren lezen. Gewoon, van voor naar achter en alle bladzijden bekijken. Maar op een gegeven moment krijg je een keuze voorgelegd: of je mee gaat met Paul naar pagina x of met Lily naar pagina y. Dit gebeurt minstens twee keer. Dat is leuk, zo beleef je iedere keer een ander avontuur.

FullSizeRender (1)

Mijn jongste dochter en ik hebben, al is ze al negen en in principe de prentenboekleeftijd meer dan ruimschoots ontgroeit, veel plezier beleefd aan Lily in Parijs! FullSizeRender (2)En dat zat hem in de combinatie van de vrolijke en fleurige afbeeldingen, de herkenning van de bekende plekken in Parijs en de zoekopdrachten.

Kortom, Lily in Parijs, is een leuk boek om vaak met je kind te bekijken. In eerste instantie misschien vooral voor jongere kinderen, maar in feite leuk en geschikt voor alle leeftijden.
Ook erg leuk als je kind wel eens Parijs is geweest of als je van plan bent naar Parijs te gaan!

Lily in Parijs – Peggy Nille
Prentenzoekboek, hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

FullSizeRender

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …