Kinderen voorbereiden voor verhuizing

Dan ga je opeens verhuizen. Vier weken de tijd om alles te regelen en in te pakken. Gelukkig hebben we de kinderen al vanaf dag 1 van onze zoektocht hierbij betrokken. Meekijken op het Internet naar mogelijke huizen, mee als we een huis gingen bezichtigen en er vooral heel veel over praten. Ook met vriendjes. Waarom? Voorbereiding!

Door er ze erbij te betrekken en hierdoor het onderwerp verhuizen tig keer bespreekbaar te maken, hebben ze de overgang al een plekje kunnen geven. Toegegeven. Ze zijn 3 jaar, 5 jaar en 7 jaar. Vooral de jongste snapt er nog niets van. Zelfs mijn oudste dochter kan het nog niet echt bevatten wat het precies inhoudt. Dat geeft niet, dat komt wel. Maar ze hebben wel alles op hun eigen manier kunnen verwerken.

Vooral het bezichtigen van de huizen vonden ze erg leuk. Wij iets minder. Het is een hele onderneming om met drie overenthousiaste dames beschaafd en rustig door een huis te lopen en de potentie van dat huis te beoordelen. Ook voor de desbetreffende makelaars vergde het iets meer inlevingsvermogen om ons rond te leiden. Vaak vervloekte we dit idee al na 1 minuut. De kinderen stoven alle kanten op en wij waren alleen maar bezig om hen rustig te houden in plaats van goed het huis te bekijken.

Opmerkelijk detail is dat de kinderen bij elk huis dat we bezichtigden, daar echt heel graag wilde wonen. Omdat er een leuke tuin was. Omdat er buiten een leuk meisje speelde. Of omdat er een leuke roze slaapkamer is.  We moesten dus meer moeite doen om ze uit te leggen dat dit niet ons huis ging worden, dan om ze ergens enthousiast over te moeten maken. Gelukkig maar, want andersom lijkt me helemaal moeilijk.

Thuis werd het weer heftig met vriendjes besproken en daar vloeiden soms de nodige tranen. Ook zij hebben vragen en moeten door het afscheidsproces heen. Want dat we gingen verhuizen stond vast. De vraag was alleen wanneer en waar naartoe. Dat we 2 weken geleden ons droomhuis vonden en daar over 2 weken al intrekken… Dat was gelukkig nu geen issue meer. De meiden waren zo goed voorbereid, dat ze gelijk de omschakeling konden maken. De vragen waren allemaal al beantwoord. Behalve wie er in de roze kamer mag gaan slapen…

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

4 manieren om je nieuwe stad te leren kennen

Verhuizen is altijd een grote gebeurtenis in je leven, vooral als dit naar een andere …