Kleur- en Speurboek Nederland [recensie]

Ilustrator Juliette en haar nichtje gaan een tocht maken door Nederland, en ze nemen jou graag mee! Pak dus snel je kleurpotloden en waag je in dit kleur- en speurboek aan de Zaanse Schans, de Hoge Veluwe, de haven van Rotterdam, de dom van Utrecht of het Drielandenpunt bij Vaals. En ontdek intussen alles over ons land.

Recensie
Voor kinderen vanaf een jaar of 10 heeft Juliette de Wit het Kleur- en speurboek Nederland gemaakt. Dit leuke kleurboek leert je kind spelenderwijs welke 12 provincies er in Nederland zijn en wat hun ‘specialiteiten’ zijn. Deze zijn in blanco tekeningen afgebeeld en kunnen naar eigen inzicht worden ingekleurd.

 

Het Kleur- en speurboek Nederland begint met de vlaggen van de 12 provincies die Nederland telt. De vlag van de provincie Friesland waar wij wonen word meteen door mijn zoon herkend. Ook de een aantal van de bijzonderheden weet hij te benoemen, zoals het skûtsjesilen en de Elfstedentocht.

Na de provincie Groningen volgt een spelletje over de lekkernijen die iedere provincie heeft, de bedoeling is dat je de afbeelding van de lekkernij bij de juiste provincie plaatst.

Verderop worden ook de verschillende klederdrachten die vroeger veel werden gedragen getoond, naast de al ingekleurde tekeningen kun je ze ook voorzien van een eigen kleurtje. Naast afbeeldingen van de provincies van Nederland staan er ook andere typisch Nederlandse plaatjes in het Kleur- en speurboek Nederland.

Achterin het boek vind je nog een leuke quiz. De vragen zijn vrij pittig, maar met wat hulp van ouders gaat het vast lukken. De antwoorden zijn ook op de laatste pagina te vinden. Erg leuk en leerzaam om te doen.

Mijn leergierige zoon die afgelopen schooljaar heeft leren lezen, vond het erg leuk om van alles te weten te komen over Nederland, nu is hij niet echt een jongen die graag kleurt, maar daar weet zijn zusje wel raad mee.

Dit kleur-en speurboek Nederland telt 48 pagina’s en is momenteel voor maar 8,99 te bestellen bij Bol.com >>>>

Al 35 jaar is Juliette de Wit illustrator van heel veel kinderboeken. Voor haar bezoeken aan scholen en bibliotheken reist ze door het hele land. Zo komt ze op veel mooie plaatsen, over elke streek is wel een kleurboek te maken! Er is al een kleur- en speurboek over Amsterdam, de geboorteplaats van Juliette. ben je hierna nog niet uitgekleurd? Kijk dan ook op de website www.juliettedewit.nl. Daar zijn nog meer kleurplaten te vinden.

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Middelkind

‘Onze oudsten zijn helden, onze oudsten zijn speciaal…’ Inhoud Waar Maggie woont, worden de oudste …