Nieuwe school

Een beetje zenuwachtig zijn we onderweg naar de nieuwe school. We verhuizen pas over een tijdje en de zomervakantie begint bijna. Toch konden we nu een middagje wennen op de nieuwe basisschool. Even sfeer proeven. Een rondleiding en de nieuwe kinderen en nieuwe juffies ontmoeten.

De meiden en ik zijn onderweg. Op weg naar de nieuwe school vol mensen waar we de komende jaren intensief mee te maken krijgen. Want zodra je kinderen naar school gaan, kom je weer volop onder de mensen. Ideaal als je verhuist naar een onbekende regio. We willen natuurlijk een goede eerste indruk maken, dus allemaal onze beste jurkjes aan.

De autorit van een uur was best wel gespannen. Janne was stilletjes aan het lezen, terwijl haar zussen juist hyperactief meezongen met het Jungle lied. Zo enthousiast dat het pakje drinken en de koekjes van mijn jongste dochter door de auto vlogen. “Nee, je schone jurk…” riep ik half in paniek. Ehm… normaal maak ik mij hier niet zo druk om. Een kind van 3 jaar zit nou eenmaal snel onder de vlekken. Maar uitgerekend nu…

Eén blik op de school en de meiden waren verkocht: “mama, ze hebben hier ook een klimrek!”. Gelukkig. Ook nu waren de kleine kinderhandjes snel gevuld. Ik kon weer ontspannen en rustig ademhalen.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share