De Troon van Vuur – deel 2 van De avonturen van de familie Kane

cover de troon van vuurNa de spannende avonturen in De Rode Piramide hebben Carter en Sadie geen rust gekregen, want ze moeten andere kinderen de Egyptische magie aanleren in het Huis des Levens. Alle leerlingen stammen af van oude Egyptische farao’s en bezitten de gave om magie te gebruiken. Het gevaar is echter nog niet verdreven.

Carter en Sadie hebben vijf dagen de tijd om drie papierrollen te vinden om de oeroude god Ra te wekken, die de tegenpool is van Apophis, die staat voor Chaos. Ra zou voor orde kunnen zorgen, maar dan moet hij wel op tijd gewekt worden, want Apophis kan uit zijn gevangenis ontsnappen. Carter en Sadie gaan weer een spannend avontuur tegemoet, waarin ze tegenover vele vijanden komen te staan.

Recensie
De troon van vuur is het tweede deel van De avonturen van de familie Kane. RaHet verhaal begint een paar maanden later dan het eerste deel. De vorige keer gingen Sadie en Carter de strijd aan met de Egyptische oorlogsgod Seth, dit keer moeten ze de zonnegod Ra (zie afbeelding) weer tot leven redden.

Ze hebben maar een paar dagen de tijd, tot de lente-equinox. En ze worden volop tegengewerkt door een Russische tovenaar. Sadie en Carter trekken weer de halve wereld over, van New York naar Londen, naar Sint Petersburg en Alexandrië en Caïro en uiteindelijk terug naar New York.

IMG_2317
In De troon van vuur leren we weer een aantal nieuwe goden en hun (on)hebbelijkheden kennen. Bes, de god van de dwergen, is behoorlijk amusant. Met een eenvoudig BOE in combinatie met zijn niet bepaald appetijtelijke uiterlijk weet hij de meeste slechte goden en tovenaars flink de schrik aan te jagen. Hij is een behoorlijke tegenhanger van Anubis, de oorspronkelijke god van de doden, waar Sadie stiekem verliefd op is. Aan het einde van het vorige deel zijn Sadie en Carter nieuwe jonge tovenaars gaan rekruteren. Vooral Jaz en Walt spelen een belangrijke rol in dit tweede deel.

IMG_2318
Ik ben erg gecharmeerd van De avonturen van de familie Kane en de schrijfstijl van Rick Riordan. Ik vind dat hij op een knappe wijze de antieke goden, in dit geval uit de Egyptische mythologie, in onze huidige moderne wereld weet te brengen.

Het is een soort Harry Potter in een ander (modern) jasje. Harry Potter is uiteraard heel anders dan deze trilogie, of bijvoorbeeld de Boeken van het Begin of die andere serie(s) van Rick Riordan over Percy Jackson, maar als je van die series houdt ben ik er van overtuigd dat je ook kan genieten van De troon van vuur. Fantasy en young adult op zeer goed niveau in mijn ogen.

IMG_2319
Overigens zit niet alleen het verhaal goed en doordacht in elkaar, het leest ook nog eens ontzettend lekker. Volgens het voor- en nawoord is De troon van vuur een transcriptie van een geluidsopname van Sadie en Carter, maar die twee zijn dan wel verdomd goede vertellers! Afwisselend doen ze hun verhaal en vullen elkaar aan, de stijl verschilt en de sprekers zijn individueel herkenbaar, maar de verschillen zijn subtiel. Ten slotte speelt humor een belangrijke rol. Dat zit in kleine dingetjes en vaak in de beschrijving van personen, goden en situaties. Die knipoog maakt dat het verhaal nog prettiger leest.

IMG_2320

En voor wie het weten wil: de titel De troon van vuur verwijst naar de troon op de boot waarmee Ra iedere nacht door de Doeat, het dodenrijk, reist om te zorgen dat de dag weer opnieuw geboren kan worden.

Deel 1 en deel 2 heb ik uit, deel 3 ligt op mijn nachtkastje en daar begin ik vanavond in. Zo jammer dat deze serie maar drie delen heeft, maar je weet maar nooit …
Hier kan je meer lezen over de auteur en dit is de Britse website over De avonturen van de familie Kane.

De troon van vuur – Rick Riordan
Bekijk op bol.com
Tweede deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Young adult, paperback, 432 pagina’s, De Boekerij Young
Bestel dit boek hier >>>>

De rode piramide – Rick Riordan
Bekijk op bol.comEerste deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Young adult, paperback, 448 pagina’s, De Boekerij
Bestel dit boek hier >>>>

De schaduw van de slang – Rick Riordan
Bekijk op bol.comDerde deel uit de serie De avonturen van de familie Kane
Young adult, paperback, 480 pagina’s, De Boekerij
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …