Beados prinsessenkasteel glitter activiteitenset

IMG_4028Bouw je eigen Beados-wereld met het activiteitenpakket Prinsessenkasteel! Combineer ze en voeg navulsets toe om je eigen Beados-wereld op te bouwen. Met decorkaarten voor nog meer thema’s, 500 Beados, verstuiver, ontwerpsjablonen, speciale accessoires om je Beados-personages tot leven te brengen en nog veel meer!

Recensie
Beados zijn volgens de verpakking voor 4- tot 8-jarigen, maar dat neemt niet weg dat een 8-jarige echt nog eindeloos veel plezier van beados kan hebben. Mijn dochter van 8 was in ieder geval dolgelukkig met haar Beados Prinsessenkasteel activiteitenset! Ze was niet te houden nadat ze de doos in ontvangst had genomen en is direct aan de slag gegaan.

IMG_4029

Beados waren niet nieuw in ons huishouden, we kenden het principe al langer, maar ze zijn een beetje vergeten geraakt. Ik ben eigenlijk altijd wel enthousiast geweest over de Beados. Ik vergelijk ze een beetje met strijkkralen en het nadeel van strijkkralen vind ik dat kinderen hun werkstukjes net niet helemaal zelf kunnen afmaken. IMG_4030Althans, ik vertrouw mijn kinderen nog niet een strijkijzer toe, ook mijn bijna 13-jarige oudste dochter niet. En dat strijken moet ook altijd gebeuren op de momenten dat het jou niet uitkomt, als je net lekker een boek aan het lezen bent, of als je staat te koken bijvoorbeeld …

Beados kunnen ze helemaal zelf, van begin tot eind! Want de beados plakken aan elkaar als je ze nat gemaakt hebt, het lijkt wel toveren 😉 Nou, een verstuivertje met water is niet zo’n probleem en stukken veiliger dan een strijkijzer. Kortom, ik vind beados het betere alternatief.

IMG_4031 Het is leuk om het verschil te merken met een paar jaar geleden. Nu is de motoriek van mijn 8-jarige zo goed, dat ze netjes zelf aan de slag kan. Een paar jaar geleden had ze nog wel wat hulp nodig, soms. Met het afhalen van de kralen van het werkblad bijvoorbeeld. En ook zijn de materialen verbeterd. Vond ik een paar jaar geleden de pennen waarmee je de kralen neerlegde niet altijd even handig, tegenwoordig zijn ze echt van wat betere kwaliteit.

Terug naar de Prinsessenkasteel acviteitenset: echt iets voor meisjes, al die prinsessen, kroontjes, bloemen en lieve poezen. In deze set zitten ook veel glitterkralen en die zijn natuurlijk extra aantrekkelijk. IMG_4076Het is een complete set, waarin alles zit wat je nodig hebt. Wat ik ook leuk vind aan deze set, is dat er een soort achtergrond bij zit. Een heuvel, waar de figuurtjes in geklemd kunnen worden, en een kaart met een afbeelding van het kasteel voor daarachter. Zo kan je de figuurtjes nog net wat leuker uitstallen.

Jammer vind ik dat er net niet wat meer is geïnvesteerd in het doosje waar je de kraaltjes in kunt doen om kleuren te sorteren. Het is niet erg stevig en kan niet afgesloten worden. Dat is niet zo handig, zeker niet met een ondernemende kitten in huis. En uiteraard zijn de kralen ook al over de grond gegaan …

Mijn kleine meid van 8 was zo enthousiast dat ze de 500 kralen in no-time op had. Dat er meer beados in huis waren, was tegen dovemansoren gezegd en van haar zakgeld heeft ze in het weekend nog een set kralen en sjablonen gekocht. En wat ik nu zo grappig vind, ook haar grote zus van bijna 13 heeft haar met veel enthousiasme geholpen.

IMG_4077

Vrolijke kleurtjes en snel een leuk resultaat zijn dus nog heel lang aantrekkelijk! En ook als je alle voorbeelden hebt gemaakt, zijn beados leuk. Het biedt voldoende mogelijkheden om zelf creatief aan de slag te gaan met eigen ontwerpen.

Wist je trouwens dat Beados er ook in een mini versie zijn?

Beados prinsessenkasteel glitter activiteitenset
Bekijk op bol.comComplete knutselset met ca. 500 kralen en 6 sjablonen
Bestel deze set hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …

Share
Share