Konijntje Kattenkwaad

konijntje kattenkwaadHij ziet er zo onschuldig uit dit konijntje met zijn matrozenpakje aan. Maar het tegendeel is waar. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat haalt hij kattenkwaad uit. Tot hij zijn vader op een dag belooft een lief konijntje te zijn. Konijntje vindt het moeilijker dan hij dacht. Als hij zijn moeder ’s avonds verdrietig aan zijn bedje ziet, maakt hij opnieuw de belofte een zoet konijn te zijn. Dat gaat een stuk beter, maar nog niet helemaal!

Recensie:
Een boek waarin de hoofdpersoon ondeugende dingen doet, valt bij kinderen eigenlijk altijd wel goed in de smaak. Dit Gouden Boekje over Konijntje Kattenkwaad is zo’n boekje. Het kleine konijntje ziet er schattig uit, maar haalt toch wel de nodige apenstreken uit. De hele dag door gebeuren er dingen die zijn ouders graag anders hadden willen zien. Konijntje Kattenkwaad heeft geen kwaad in de zin, hij bedoelt het zelfs vaak erg goed. Zo plukt hij uit de tuin mooie bloemen voor zijn moeder en wil hij een vlieg verjagen uit de garage.

Konijntje kattenkwaad fotoZijn ouders zouden het graag anders zien, dus bedenkt zijn papa een plan. Wanneer het konijn de hele dag zijn best doet een braaf konijntje te zijn, krijgt hij van zijn vader een cadeautje. De volgende dag doet hij goed zijn best om geen ondeugende dingen te doen. Hoe goed hij ook zijn best doet, hij kan niet voorkomen dat het soms toch even misgaat…

De tekeningen in dit boekje zijn grappig en vertederend. Zo kun je heerlijk lachen om alle stoute dingen die het konijntje uithaalt. Maar het plaatje waar hij met de geplukte bloemen voor zijn moeder staat, is weer erg schattig. De prenten stralen warmte en liefde uit en voor zowel ouders als kinderen zal dit boek een feest van herkenning zijn.

Konijntje Kattenkwaad – Richard Scarry
Gouden Boekje, 28 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit leuke Gouden Boekje hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …