Het geheim tussen de boeken

Bembo Boekworm woont in een oude bibliotheek. Daar zoekt hij naar een geheim tussen de boeken. Hij leest de boeken één voor één. En hij krijgt gelijk: op een dag doet hij een prachtige vondst tussen de boeken. Een heerlijk leesboek voor boekenwurmen in spe.

Recensie
Bembo Boekworm brengt op speelse wijze kinderen bij dat boeken lezen je leven kan verrijken. Het begint met een verhaal dat de opa van Bembo ooit vertelde: er is een schat te vinden in de bibliotheek. Zijn opa verdween op en dag uit de bieb en Bembo weet eigenlijk niet of zijn grootvader het geheim ooit heeft ontdekt of niet. Vol overtuiging dat er daadwerkelijk iets bijzonders te vinden is in de bibliotheek, leest hij dagelijks boeken. Al jaren is hij er mee bezig, ooit begonnen bij de boeken beginnende met de letter A. De lezer wordt al snel meegezogen in het verhaal en dat maakt dat kinderen zullen blijven doorlezen totdat al hun vragen zijn beantwoord. Is er een geheim, zal Bembo Boekworm dit vinden en – het belangrijkste – wat is het grote geheim?

Het geheim tussen de boeken is een handzaam boekje dat steeds één pagina tekst combineert met een prent op de naastgelegen bladzijde. De tekeningen zijn getekend in grijstinten, maar dankzij levendige karakter en het oranje accent van de hoofdstukken oogt het boekje zeker niet saai.  Het verhaal biedt voldoende spanning en spreekt zeker tot de verbeelding. Kinderen zijn dol op geheimzinnige dingen en daar speelt dit boek perfect op in. Absoluut een aanrader voor kinderen vanaf zeven jaar. Eenmaal begonnen in dit boek zal je zoon of dochter het boek niet snel weg kunnen leggen en blijven lezen!

Het geheim tussen de boeken – Reine de Pelseneer
Zelf Lezen, hardcover, 48 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …