Werken goed voor de gezondheid

Totaal geen zin om te werken. Ik denk dat iedereen het wel eens heeft. Maar toch, doorzetten geeft uiteindelijk voldoening Want wat blijkt nou: moeders die vlak na hun zwangerschap weer fulltime aan het werk gaan, zijn  op de leeftijd van 40 vaak mentaal en fysiek gezonder dan vrouwen die dit niet (of minder) doen. Als dit geen goede motivatie is, weet ik het ook niet meer.

De data van 2540 vrouwen die moeder zijn geworden tussen 1978 en 1995 zijn bekeken en hieruit is dus opgevallen dat vrouwen die snel na de bevalling weer aan het werk zijn gegaan rond hun veertigste energieker zijn en minder last hebben van depressies.

Werkeloze vrouwen waren er rond hun veertigste het slechtst aan toe volgens de onderzoekers. Als zij zo nu en dan werken en dan toch weer zonder werk komen te zitten om vervolgens weer te solliciteren komen ze in een vicieuze cirkel die negativiteit afgeeft. Ook voelen zij zich sociaal geïsoleerd en zijn vaak niet zeker over de financiële situatie omdat ze afhankelijk zijn van derden.

Dus moeders: lekker aan het werk blijven, het zal zich vanzelf uitbetalen.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Risico voor moeder en kind bij inleiden bevalling zonder medische indicatie

Wereldwijd kiezen steeds meer vrouwen voor het inleiden van een bevalling voordat de baby volledig …