Juggle U, jongleerspel van Goliath [recensie]

Screenshot 2014-03-23 at 12.05.18Lanceer de bal, richt goed en laat hem landen in de trechter van het kleurrijke apparaat. Juggle U is de eerste elektrische jongleermachine ter wereld. Het schiet de gevangen ballen weer de lucht in en je moet snel bewegen om ze weer op te vangen. Begin met één bal. Als je dat onder de knie hebt, voeg je een tweede, derde en vierde toe.

Recensie

Begin met één bal… Dat lijkt me erg verstandig, want hoewel het record van mijn jongste zoon inmiddels op twee keer achter elkaar vangen staat, kwam ik tot nu toe niet verder dan één keer de bal opvangen… Laat staan dat ik al ga beginnen met twee ballen! De adviesleeftijd van 5 jaar lijkt me dan ook wat aan de jonge kant. Volgens mij is dit vangen, zeker meer dan één keer, haalbaar vanaf een jaar of 6-7.

Het is echter wel enorm leuk om met deze Juggle U bezig te zijn, en juist dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt, maakt dat alle drie mijn kinderen (en ik af en toe ook) de Juggle U pakken om te kijken of we ons persoonlijk record, en liefst ook dat van een van de anderen, kunnen verbreken.

Screenshot 2014-03-23 at 13.14.39Juggle U van Goliath is een apparaatje waar je een bal (of meerdere ballen) in kunt stoppen, die dan vervolgens door lucht omhoog geblazen worden. Er gaan 3 AAA-batterijen in (niet bijgelverd). De meegeleverde (twee) ballen zijn zacht, dus zullen niet snel tot verwondingen of kapotte spullen leiden, maar toch laat ik mijn kinderen dit spel buiten spelen. De bal wordt namelijk met zoveel kracht omhoog geblazen dat je vrij snel om je heen moet kunnen bewegen en in de tuin is daar nu eenmaal meer ruimte voor. En in de snelste stand schiet de bal regelrecht tegen het plafond (overigens kun je als variatie ook via een muur proberen de bal weer te vangen).

Mocht je de bal vangen in de daarvoor bestemde “trechter” wordt hij weer opnieuw de lucht in geschoten. En wanneer je het vangen eenmaal onder de knie hebt, is er ook nog een krachtigere stand… En de mogelijkheid om dit met meerdere ballen te doen. Voor mij nog te hoog gegrepen, maar ik zie mijn kinderen dit in de nabije toekomst nog wel doen! Sowieso goed voor de oog-hand coördinatie, maar vooral heel leuk en uitdagend!

De Juggle U van Goliath bestel je hier >>>>

Mijn “actiefoto’s” waren allemaal bewogen, dus hieronder een filmpje over hoe het er uit ziet.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 12-17 jaar maken een boel veranderingen mee: puberteit, overstap naar de middelbare school, …