Dagboek van een voetbalheld – Shamini Flint

Marcus David is een tien jaar oude jongen. Hij houdt totaal niet van voetbal spelen, omdat hij er slecht in is. Hij is zelfs zo slecht dat hij tijdens een wedstrijd een eigen goal maakte met zijn billen.

Natuurlijk stond er juist op dat moment een fotograaf foto’s te maken en kwam hij daarmee groots in de schoolkrant. Het liefst wilde hij heel lang met een papieren zak over zijn hoofd in zijn kamer blijven zitten.

Marcus’ vader wilde dat hij een dagboek zou gaan bijhouden, want volgens hem is het goed voor je is als je je doelen opschrijft. Hoewel Marcus daar helemaal geen zin in had ging hij het toch uitproberen. In dit dagboek lees je hoe Marcus door zijn vader op voetbal wordt gedaan, terwijl hij erg slecht is in sporten. Het is gedoemd te mislukken en hij heeft er dan ook weinig zin in.

Iedereen uit de ploeg weet alles over voetbal, maar Marcus heeft geen enkel idee wat al die vreemde termen betekenen. Hij is echter wel goed in rekenen, heel goed zelfs, maar daar heeft hij weinig aan op het voetbalveld. Toch?! Als blijkt dat het voetbaltoernooi en de finale van een rekenwedstrijd op dezelfde dag zijn heeft hij een groot probleem. Hoe moet hij dat aan zijn vader gaan vertellen?

Hij heeft zijn vader nodig om de korte tijd ertussen te overbruggen en op tijd aanwezig te zijn bij de finale. Gaat het Marcus allemaal lukken? Heeft hij op tijd door dat voetbal eigenlijk ook een vorm van rekenen is?

Recensie:

Dagboek van een voetbalheld is een hilarisch boek waarbij je af en toe keihard moet lachen.

Leuke tekeningen waarmee wordt uitgelegd wat voetballen inhoudt.

Voor kleine voetbalhelden het perfecte boek om veel te leren over voetbal.

Ik raad hem van harte aan.

Dagboek van een voetbalheld – Shamini Flint
Hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij VI boeken
Bestel dit boek hier >>>>

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela. Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Blogger en schrijver sinds 2006. Ik heb sinds 1998 de ziekte ME/CVS. Daardoor heb ik een continu gebrek aan energie heb en ben ik ernstig beperkt. Denk aan een continu durende lockdown ;-). Verder ben ik heel gelukkig hoor! Ik ben de trotse moeder van dochter Elize (2007) en zoon Samuël (2011). Beiden hebben zo hun eigen problemen en zijn anders dan anderen. Dat is uitdagend, maar ook heel erg leuk.

Check Also

Leuke nieuwe buren

De echte fans van Jane Fallon zeggen dat het een totaal ander boek is dat …