Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of tierelantijntjes voor op kastjes en plankjes. Wil je een keer iets anders? Dan kun je met vlaggen een speels effect aan je kinderkamer geven.

Lintjes, frames, vlaggenlijntjes of landenvlaggen: ze komen in allerlei maten en soorten. Of je kleintje nou de vlag van hun favoriete voetbalclub wil tentoonstellen, of je voor iets meer subtiels wil gaan, de mogelijkheden met vlaggen zijn eindeloos. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor hoe je vlaggen of vlaggetjes in de kinderkamer kunt verwerken.

Textielframe met eigen foto
Wil je groots uitpakken in de kinderkamer? Met een textielframe dat je kunt laten bedrukken met je eigen ontwerp, creëer je eenvoudig een gepersonaliseerde muur. Een foto van iets waar je kind fan van is, of een bepaald thema maakt je kinderkamer in een klap uniek. Het frame gebruik je als wanddecoratie, hangend aan de muur, of zelfs om scheidingswanden mee te creëren. Je kunt een textielframe in elk formaat en met elke opdruk krijgen, dus laat je fantasie de vrije loop!

Elke dag een feestje
Waarom zou je een vlaggetjeslijn bewaren voor verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden? Elke dag mag gevierd worden, en het is bijna onmogelijk om niet vrolijk wakker te worden met een vlaggetjeslijn in je kamer. Vlaggetjeslijnen aan de muur zijn een echte trend geworden de laatste tijd, en je kunt het op verschillende manieren in je kinderkamer verwerken. Daarnaast kun je elke kleur en afwerking gebruiken, dus ze passen in vrijwel elke kamer.

Prik een vlaggetjeslijn boven het hoofdeinde van het bed van je kind, of boven een commode waar je andere decoratie hebt neergezet. Dit geeft meteen een leuk speels effect, en is ontzettend makkelijk te doen. Ook kun je, als er een hanglamp aan het plafond hangt, vlaggetjes van de hoeken van de kamer naar de lamp hangen.

TIP: Wil je het nog leuker maken? Knutsel de vlaggetjes samen met je kind om het nog persoonlijker te maken! Het is hartstikke eenvoudig, en minimale rotzooi. 😉

Hang de vlag uit!
Is je kind geslaagd? Schreeuw het van de daken door een Nederlandse vlag uit te hangen. Dit is een Nederlands gebruik dat je vooral vlak voor de zomervakanties vaak ziet terugkomen. Zelfs als de Nederlandse voetballers het niet altijd goed doen, kun je dus goed gebruik maken van de rood-wit-blauwe vlag.

Ook een leuke manier om een vlag in de kinderkamer te verwerken: als jullie een bijzondere (verre) reis hebben gemaakt, en je kind — voor nu — een absoluut favoriet land heeft. Een landenvlag aan de muur maakt hun kamer zo niet alleen een stuk persoonlijker, maar ook kleurrijker.

Meer ideeën voor de kinderkamer
Een kinderkamer decoreren is een flinke klus: je moet denken aan de lange termijn, maar het moet zeker ook gezellig zijn, en bovendien ook veilig en praktisch. We geven je graag meer tips over decoratie voor de kinderkamer, bijvoorbeeld over geschikte lampen, of raamdecoratie. Veel plezier met inrichten!

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Foto op canvas in de slaapkamer

Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgeknapt. Ik heb er voor gekozen om …

Share
Share