Let’s Cook – Chocolate Rotator

Let’s Cook heeft een assortiment met verschillende kookapparaten voor kinderen. Met de Let’s Cook Chocolate Rotator maken jouw kinderen eigen chocoladefiguren! Kies je vorm, smelt de chocolade en plaats alles in de rotator. Dankzij het roulatiesysteem vormt de chocolade snel en gemakkelijk.

Recensie
Ik ben gek op chocolade, dus deze Chocolate Maker spreekt mij zeer aan. Terwijl mijn kinderen op school zitten, lees ik alvast het instructieboekje door en bekijk het apparaat. Het ziet er niet moeilijk uit. Dus ik ga naar de winkel om chocolade te kopen. Omdat ik niet weet hoeveel chocolade ik nodig heb voor de 6 figuurtjes, heb ik maar een paar chocoladerepen gekocht. Zodat ik zeker weet dat ik genoeg chocolade heb. Uiteindelijk blijkt dat je ongeveer 30 gram chocolade per figuurtje nodig hebt.

Eenmaal weer thuis, is het wachten tot de kinderen uit school zijn. Ze zijn blij verrast, als ze horen dat we chocolade figuurtjes gaan maken. Allereerst mogen ze de chocoladerepen in stukjes breken en in de magnetron beker doen. Vervolgens smelten we de chocolade in de magnetron. Daarna giet de oudste (mijn zoon van 6 jaar) de gesmolten chocolade in een vormpje. Ik doe de 2e helft van het vormpje erop en ik wil deze in de Chocolate Rotator doen. Ik kijk en ik kijk nog eens….eehhh….hoe werkt dit eigenlijk precies? Ik bekijk nogmaals het instructieboekje, maar ik kom er niet uit. Gelukkig is er tegenwoordig veel op internet te vinden, dus ik ga maar eens op zoek. Daar kom ik een handig instructie-filmpje tegen van deze Chocolate Rotator. Filmpje bekeken, en toen bleek dus dat de gele ring van de Chocolate Rotator af kon. Door deze eraf te halen, kun je het vormpje erin doen en vervolgens met de gele ring het vormpje vast zetten.

Zelfgemaakte chocolade figuurtjes met de Chocolate Rotator

Daarna is het zo’n 3 minuten draaien met de hand. Eerst mijn dochter van 4 jaar en daarna mij zoon (6 jaar). Maar beide hadden het al snel gezien; hun armen werden er te moe van. Dus mama moest maar gaan draaien. Vervolgens renden ze de keuken uit en zetten de tv aan! Dus ik 3 minuten aan dat apparaat draaien. Ik haal het vormpje eruit en maak het vormpje open. De chocolade bleek nog helemaal zacht te zijn…Ik het vormpje er dus weer in doen en nogmaals een paar minuten draaien. Na een paar minuten weer gekeken en toen bleek de chocolade nog steeds zacht te zijn. Wat deed ik fout?? In het instructieboekje stond duidelijk dat ik nou het vormpje eraf moest halen. Dus ik nog maar een keer het instructie filmpje op internet bekeken. En daar kwam de oplossing; ik moest de chocolade helemaal niet uit de vorm halen. De vorm moest in de koelkast gelegd worden, zodat de chocolade hard kon worden!

Het ging niet helemaal van een leien dakje, maar de eerste vorm lag uiteindelijk in de koelkast. Dus we konden met vormpje nummer twee beginnen. De kids waren ineens weer heel snel in de keuken, toen ik zei dat we met het tweede figuurtje konden beginnen. Want behalve het draaien, vonden ze de rest wel heel erg leuk om te doen. En zo maakten we samen alle zes de figuurtjes. Tja, en toen was het een paar uur wachten, totdat de chocolade hard was geworden. Nadat de chocolade 3 uurtjes in de koelkast had gelegen, mochten de kids de vormpjes eraf halen. En dat was best spannend; want was het goed gelukt of niet? Daar kwam het eerste figuurtje uit het vormpje…Yes, het is gelukt! En al gauw blijkt dat de overige vijf figuurtjes ook goed gelukt zijn. Wat een feest en wat zien ze er mooi uit (al zeg ik het zelf). Eigenlijk zonde om ze op te eten. Maar daar hebben de kinderen geen last van; zij kunnen niet wachten met proeven. Mijn zoon neemt de racewagen en mijn dochter proeft de teddybeer. Ikzelf wil natuurlijk ook proeven hoe het is geworden en besluit om maar het ei te nemen. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het smaakt ook nog een heerlijk! Dit gaan we zeker weten vaker doen.

De chocolade inpakken in folie

Conclusie
Ik vind de Let’s Cook Chocolate Rotator een geweldig apparaat. Het is super gezellig om met de kids samen chocolade-figuurtjes te maken. Het is niet alleen leuk en gezellig, maar ook nog eens heel erg lekker. Daarnaast kan de Chocolate Rotator eenvoudig uit elkaar gehaald worden om gereinigd te worden. Dit moet echter wel met de hand gebeuren. De onderdelen kunnen helaas niet in de afwasmachine. Verder zijn er nog een paar kleine minpuntjes. Zoals ik hierboven al aangaf, is de beschrijving in het instructieboekje is niet volledig. Hierdoor kun je vastlopen tijdens de bereiding. Als er geen internet was, had ik niet geweten hoe ik verder had moeten gaan met het maken van de perfecte chocolade figuurtjes. Daarnaast vraag ik me af hoelang de plastic vormpjes meegaan. Op zich zijn ze stevig, maar ook weer niet zo stevig dat ik denk dat ze echt lang mee gaan. Maar ik kan me natuurlijk vergissen. Tot slot bleek dat je er op moet letten dat de gele ring goed vast gezet wordt. Ik heb namelijk een paar keer gehad dat de ring niet vast genoeg zat. Hierdoor viel het vormpje een paar keer uit de Chocolate Rotator. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen door het vormpje weer opnieuw in de Chocolate Rotator te doen en weer vast te zetten. Ondanks deze paar minpuntjes, ben ik zéér tevreden over de Chocolate Rotator. We hebben nu melkchocolade gebruikt, maar een volgende keer wil ik de figuurtjes gaan maken van witte chocolade en pure chocolade. Ik verheug me er nou al op!

Bestel hier je eigen Lets Cook Chocolate Rotator>>
Bekijk hier alle kinderkook producten van Lets Cook>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Nationale bedankdag 2022 – wie wil jij bedanken? [Merci – winactie]

Elkaar bedanken…. dat kun je eigenlijk niet vaak genoeg doen. En dan niet het gedachtenloze …

Share
Share