Lievelingssprookjes

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-9Van het Meisje met de Zwavelstokjes tot de Nieuwe Kleren van de Keizer, in dit voorleesboek vind je oude sprookjes, opgefrist door Gerard Janssen. De poëtische illustraties van Nelleke van Hoof zorgen ervoor dat jij en je kind blijven kijken naar de plaatjes. Vol magische beelden, spannende verhalen, die uiteindelijk gelukkig altijd goed aflopen op een of andere manier. Lievelingssprookjes om je een leven lang te herinneren.

Recensie
We hebben al een aantal sprookjesboeken, maar toen dit boek binnenkwam werd het meteen tot het ‘lievelingssprookjesboek’ van mijn dochter benoemd. Ze kan het al prima zelf lezen, maar vroeg me of ik het wilde voorlezen. Nou, dat wilde ik natuurlijk wel, ook ik vond het meteen een prachtig boek!

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Er staan bekende sprookjes in, maar ook een paar sprookjes die ik nog niet kende. We beginnen met Blauwbaard, toch niet het meest (kind)vriendelijke verhaal. Door de manier waarop het verteld wordt, is het prima (voor) te lezen. Ook Het meisje met de zwavelstokjes, wat ik zelf nogal een heftig ‘sprookje’ vind, zal in deze uitvoering niet tot nachtmerries leiden.

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-1 lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Wat een heerlijk boek! De sprookjes zijn precies lang genoeg om er één voor het slapen-gaan voor te lezen. En terwijl ik lees, bewondert mijn prinsesje de prachtige illustraties, waarvan sommige glanzen en die zonder uitzondering echt schitterend zijn!

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Ook de sprookjes zijn goed gekozen. Mijn dochter vindt ze erg mooi en wanneer we het boek uit hebben, wil ze dat ik het opnieuw ga voorlezen. Haar tweelingbroer komt regelmatig meeluisteren, want sprookjes zijn uiteraard voor jongens èn meisjes, jong èn oud!

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-3  lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Het boek lievelingssprookjes wordt zo al snel het lievelingsvoorleesboek van mijn dochter en mij. Waarschijnlijk ken ik de sprookjes straks uit mijn hoofd 😉

Lievelingssprookjes – Gerard Janssen
Geïllustreerd door Nelleke van Hoof
Hardcover, 50 pagina’s, uitgeverij Snor
Bestel dit boek hier >>>>

lievelings-sprookjes-snor-recensie-copyright-trotse-moeders-10

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …