TOMY Sterrendroom

De TOBY Sterrendroom is een ster waar muziek uit komt en die beelden projecteert op het plafond. Dat klinkt leuk. Ik heb ze wel eens in een tijdschrift zien staan en heb er ook wel eens over nagedacht om er een aan te schaffen, maar dat is er nog niet eerder van gekomen. Dit product klinkt veelbelovend: door de kalmerende wiegeliedjes en de betoverende afbeeldingen die op het plafond bewegen valt uw baby ’s avonds heerlijk in slaap. Klinkt goed, daar word ik als moeder heel blij van. Nu is mijn dochter niet een hele moeilijke slaper, maar er zit wel eens een dag bij dat het wat moeilijker gaat. Zou deze Sterrendroom het dan wat makkelijker kunnen maken?

Recensie
Dit nachtlampje c.q. muziekdoosje heeft de vorm van een ster en er staat een schattige afbeelding op met een bij en een kikker. Deze is roze, maar er is ook een jongensvariant met Winnie de Poeh. Het oogt een beetje ouderwets, maar daar zal een baby niet zo snel last van hebben. Ook al ziet het er niet heel ingewikkeld uit, lijkt het me toch verstandig om eerst even de gebruiksaanwijzing door te nemen. Als eerste moet ik op zoek naar batterijen, er moeten er 4 in. Er is een schroevendraaier voor nodig, maar de batterijen zijn eenvoudig te plaatsen. Het voordeel van een sluiting met een schroevendraaier is dat een kindje niet bij de batterijen kan komen. Aan de zijkant zit een schakelaar daarmee kun je er voor kiezen om het muziekje en de beelden 5 minuten of 10 minuten af te laten spelen. Aan de achterkant zit een aan/uit knop en een knopje om een ander melodietje af te laten spelen. Je kunt kiezen uit 3 verschillende melodietjes.

De Sterrendroom (ook wel Dromen Sterren Show of Sterrenlicht genoemd) kan aan de wieg of het ledikant bevestigd worden, maar je kunt hem ook op de grond zetten. Ik bevestig de Sterrendroom aan het ledikant. Het vereist enig geduld om de plastic band vast te krijgen; de band is een beetje stijf. Als ik mijn dochter van 6 maanden ’s avonds naar bed breng, ziet ze meteen dat er iets nieuws aan haar bedje hangt. Als ik dit nachtlampje aan doe, kijkt ze er vol bewondering naar. De beelden die op het plafond worden geprojecteerd, ziet ze in eerste instantie niet eens. Maar na een tijdje heeft ze ze in de gaten en dan kan ze haar ogen er ook niet meer vanaf houden. De beelden bestaan uit schattige beertjes en beestjes en sterren. En de muziek klinkt erg rustgevend en is niet te hard. De dagen erna doe ik elke keer de sterrendroom aan als ik mijn dochter op bed breng. Ik merk aan haar dat ze het fijn vindt om naar de bewegende beelden op het plafond te kijken. Ik heb hem ook uitgeprobeerd terwijl hij op de grond naast het bed stond, maar dan waren de beelden niet mooi duidelijk te zien op het plafond.

Ik kan niet concluderen dat mijn dochter nu beter of sneller in slaap valt dan voorheen; er zijn nog steeds wel eens momenten dat ze moeilijk in slaap komt. Maar dat ze de Sterrendroom fijn vindt, is wel duidelijk. Zoals ook in de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven, zal ik hem wel verwijderen als mijn dochter op haar knieën omhoog kan komen, dit om te voorkomen dat ze rechtstreeks in de lichtbron gaat kijken of dit product gaat gebruiken als opstapje om uit bed te klimmen. Dan zetten we hem waarschijnlijk gewoon naast het bedje op de grond. Maar voorlopig laten we de Sterrendroom hangen.

Bestel dit product hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Schaap, kindje, schaap….. [review]

Wooly Lamb Nachtlampje wit is een lief Led nachtlampje in de vorm van een lammetje. …

Share
Share